Kirkon Ulkomaanavun kahvilassa kävijäryntäys

larun kahvila 205Kirkon Ulkomaanapu kehitti toimintakonseptin yhteistyössä Lauttasaaren seurakunnan kanssa ja aikoo lanseerata sen laajasti keväällä. Kirkkokahvilakonseptista kertoi ensimmäisenä Kirkko ja kaupunki -lehti.

Lauttasaaren Kirkkokahvila on auki joka arkipäivä aamukymmenestä iltakuuteen. Tuotto ohjataan kulujen jälkeen Kirkon Ulkomaanavulle

– Meillä on päivässä parisataa kävijää eli toiminta on lähtenyt liikkeelle todella hyvin ja ihmiset ottaneet kahvilan omakseen, toteaa Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra Juha Rintamäki.

Kirkkokahvilassa Rintamäki on nähnyt eri elämäntilanteessa olevien, muutoin erillään pysyvien ihmisten kohtaamisia.

-Meidän kirkkokahvilassa käy ihmisiä laidasta laitaan – opiskelijoita läppäreidensä kanssa, työpaikkalounastajia, yksin asuvia, jotka haluavat tulla syömään yhdessä muiden kanssa, kotona lapsiaan hoitavia isiä ja äitejä lapsineen, Rintamäki kertoo.

Marras-joulukuussa Kirkkokahvilan tulos jäi ensimmäistä kertaa plussan puolelle.

-Tuottoa tuli 1200 euroa ja sillä rakennettiin yksi kaivo. Nyt olemme osallisina Yhteisvastuukeräyksessä huhtikuun loppuun asti, Rintamäki kertoo.

Lauttasaaren kahvilan tunnistaa Ulkomaanavun vihersävyisten ikkunateippausten ja kylttien avulla. Ulkomaanavun suunnitelmana on lanseeraata vastaavan ulkoisen ilmeen tarjoava kahvilakonsepti laajasti seurakuntiin keväällä.

– Tarjoamme tietyt peruselementit ja kahvila sovitetaan paikalliseen ympäristöön resurssit ja asiakaskunta huomioiden. Siitä ei tule sillä tavalla tiukkaa, etteikö sitä voisi monella tavalla mukauttaa ja monistaa erilaisiin paikkoihin ja tilanteisiin, Ulkomaanavun yhteyspäällikkö Asta Turtiainen sanoo.

Kahvilan voi perustaa esimerkiksi viikonlopun mittaisen kesätapahtuman ajaksi, sitä voi pitää yhtenä päivänä viikossa tai Lauttasaaren tapaan pyörittää ympäri vuoden.

-Minulle on välittynyt se mielikuva, että konseptiin ollaan tyytyväisiä. Muutama uusi seurakunta on jo ilmaissut kiinnostuksensa, Turtiainen toteaa.

Edellinen artikkeliPaavin Jeesus-kirja julkaistaan suomeksi
Seuraava artikkeliMukulamessussa ollaan mukana kaikilla aisteilla