Kirkkoherra käynnisti Liikuta Hannua -kisan

Liikuta Hannua kuva Sini Pennanen iso

Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen käynnisti
Facebookissa

Liikuta Hannua -kisan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Hän lupaa hiihtää, kävellä, hölkätä ja uida ja haastaa muita lahjoittamaan keräykselle kertyneiden liikuntakilometrien mukaan. Haaste on voimassa helmi- ja maaliskuun.

Osallistuja valitsee itse rahapanoksen, jonka lahjoittaa kertynyttä matkaa kohti. Kävelyssä, hölkässä ja hiihdossa matkan yksikkö on 1 km ja uinnissa 100 m.

Kisaan osallistuja voi siis päättää, että hän lahjoittaa esimerkiksi 0,10 euroa kertynyttä matkayksikköä kohti. Kahden kuukauden aikana Hannu kävelee vaikkapa 20 km, hiihtää 50 km ja ui 3 km. Silloin osallistuja lahjoittaa Yhteisvastuukeräykseen yhteensä 10 e.

– Summa ei siis ole paha, mutta se on hyvä tulos Yhteisvastuukeräykselle, toteaa Hannu Pöntinen.

Pöntinen lupaa raportoida kisan aikana, minkä verran matkaa on kertynyt. Lahjoitusrahat maksetaan kisan jälkeen Vantaankosken seurakunnan Yhteisvastuukeräys-tilille, josta ne menevät lyhentämättöminä keräykseen. Idea kisaan syntyi alun perin seurakunnan nuorisotiimissä.

Liikuta Hannua -kisaan voi ilmoittautua Vantaankosken seurakunnan Facebook-sivulla olevassa tapahtumassa. Kommentissa pitää ilmoittaa, millä rahapanoksella lähtee mukaan kisaan.

– Ei kannata pelätä osallistumista. Lähtökuntoni on sen verran huono, että mitään mullistavan isoa kilometrimäärää ei tule. Kerätään liikuttava summa, kannustaa Pöntinen.

(Kuva: Sini Pennanen)

Edellinen artikkeliPapin läsnäolo sairaalassa ei ole itsestäänselvyys
Seuraava artikkeliPyhät polut avautuvat