Helsinki jakoi konservatiivijärjestöiltä leikattua rahaa Mekane Yesus -kirkolle

raha ja kirkko205

Helsingin yhtymä on leikannut useana vuonna lähetysrahoja naispappeuteen ja samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin sen mielestä kielteisesti suhtautuvilta järjestöiltä. Sleyltä, Slefiltä ja myöhemmin Kansanlähetykseltä, Kylväjältä ja Sanansaattajilta leikatut talousarviomäärärahat siirtyivät yhtymän seurakuntatyön johtajan Pentti Miettisen mukaan lähetystyön projektirahoihin.

Helsinki on tukenut projektirahoilla Etiopian kirkon perhe- ja naistyön ohella muun muassa Etiopian pohjoisen hiippakunnan toimintakeskuksen kehittämistä ja siihen liittyvää rakennushanketta. Yhteistyökumppanina on molemmissa hankkeissa Suomen Lähetysseura, joka on Kylväjän, Sanansaattajien ja Kansanlähetyksen ohella yksi Etiopiassa toimivista suomalaisista lähetysjärjestöistä.

Projektirahoja on jaettu Etiopian lisäksi muun muassa Nepaliin, Malawiin, Haitiin ja Venäjälle. SLS:n lisäksi rahaa ovat saaneet hankkeisiinsa myös Kirkon Ulkomaanapu ja Pipliaseura.

Suomessa Helsingin leikkaamat lähetysrahat ovat keskusteluttaneet lähinnä siksi, että niillä rahoitetaan Helsingissä ensi kesänä järjestettäviä Lähetysjuhlia.

Lähetysjuhlien rahoittamista on arvostellut muun muassa Kylväjän tiedottaja Kirsi Myllyniemi. Koska kyseessä on projektiraha, ei leikattuja lähetystukia Miettisen mukaan automaattisesti jaeta muille järjestöille.

Lähetystyön projektirahaa on Helsingin seurakuntayhtymässä kaikkiaan noin 700 000, kun koko lähetystyön tukipotti on 2,9 miljoonaa eli kolme prosenttia seurakuntayhtymän viimeisen tilinpäätöksen verotuloista.

Lue Mekane Yesus -kirkon päätöksen taustat torstain Kotimaa-lehdestä.

Edellinen artikkeliDekaani Lauha korkeakouludiplomeista: Ei tuottaisi asiantuntijuutta
Seuraava artikkeliVäitöstutkimus kyseenalaistaa mikrolainat