Ruovedellä kiekkoillaan Yhteisvastuulle

Pirkanmaalaisella Ruovedellä järjestetään huhtikuun alussa Yhteisvastuun hyväksi ”YV-kiakko”-jääkiekkoturnaus. Paikalliseen jäähalliin kokoontuu ottelemaan noin 80 pelaajaa neljästä paikallisesta joukkueesta. Kaukalossa nähdään muutama pääsarjatasoiltakin tuttu Ruovedellä kiekko-oppinsa ammentanut pelaaja.

Turnauksella on kunnioitettava historia, sillä se pelattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1979, tosin järjestämisessä on ollut vuosien varrella taukoja. Tapahtuman tuotto yhteisvastuulle perustuu pelaajien osallistumismaksuihin. Lisätuottoa on tarkoitus hankkia myös perinteisesti kahviotuotteiden ja makkaranmyynnissä.

Ruovedellä luterilaisen seurakunnalla on ollut poikkeuksellisen merkittävä vaikutus paikalliseen jääkiekkoiluun. Se tukee esimerkiksi lasten ja nuorten liikuntakasvatukseen keskittynyttä urheiluseura Ruoveden seurakunnan Atleetit ry:tä. Seuran ja seurakunnan välille on solmittu yhteistoimintasopimus samaan tapaan kuin usein partiolippukunnalla saattaa olla. Vuosien varrella osapuolten yhteys on ollut väillä kiinteämpää, välillä seura on taas toiminut itsenäisemmin.

Turnaus pelataan Ruoveden jäähallissa lauantaina 2.4. alkaen klo 11.30

Kuvassa RuoSkA:n C-junioreiden joukkue. Kuva: Heikki Saarinen/ Foto-Ruovesi

Edellinen artikkeliImaamin palkkaaminen luterilaiseen seurakuntaan jäihin
Seuraava artikkeliKirkolliset ehdokkaat torjuvat Vihreiden ”naimalakon”