Paastovinkki 19/40 – Hanna Mithiku: Olen enemmän kiinni asioissa, kuin luulen olevani

Paastovinkki-sarjassa annetaan paastovinkkejä ja haastetaan poliitikkoja eri puolueista osallistumaan paastoon.

Tällä kertaa Kotimaa24 haastoi Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Hanna Mithikun (sit.) olemaan päivän ilman ylimääräistä viihdettä.

Hanna Mithiku otti Kotimaa24:n paastohaasteen vastaan, mutta totesi, ettei voi tunnustautua paastoamisen suureksi ystäväksi.

– Ajattelen, että paaston tarkoituksena on keskittyä luopumisen kautta johonkin tärkeään. Kuitenkin oma reaktioni on täysin päinvastainen. Kun paastoan jostakin, mieleni on jatkuvasti kiinni siinä mistä luovun. Mistä TV-ohjelmasta jään tänään paitsi? Kukakohan pääsi jatkoon Idolsissa? Enkö voisi nyt pelata yhden matopelin kännykällä? Menisikö elokuvissa tällä viikolla jokin hyvä elokuva?, hän kuvailee.

Mithiku arvelee oman reaktionsa kertovan jotakin olennaista hänestä itsestään.

– Viihteestä luopuminen ei ehkä saa minua vielä oivaltamaan mitään suurta maailmankaikkeudesta, maailmasta tai ihmisestä, mutta itsestäni huomaan jotain. Olen enemmän kiinni asioissa, kuin luulen olevani.

Mithikun mukaan viihde toimii parhaimmillaan rentoutuksena ja ajatusten nollaajana. Hän sanoo toisinaan pakenevansa kuitenkin asioita, jotka pitäisi hoitaa. Tuolloin viihde kääntyy itseään vastaan.

– ”Katson vain ensin tämän ohjelman, pelaan ensin tämän pelin”. .. Jos tekisin listaa minulle tärkeistä asioista, tuolle listalle tuskin pääsisi viihdeohjelmien seuraaminen tai tietokone/kännykkäpelien pelaaminen. Korkealla tuolla listalla olisi todennäköisesti aivan toisenlaisia asioita. Kuitenkin ajankäytössäni ensin mainitut menevät usein ohi jälkimmäisistä, Mithiku sanoo.

Mieti, voisitko olla päivän tai viikon ajan ilman ylimääräistä viihdettä – elokuvia tai pelejä. Mitä voisit tehdä sen sijaan?

Asiaa paastosta Facebookissa

Edellinen artikkeliViimeinen ehtoollinen -taidenäyttely Turun tuomiokirkkoon
Seuraava artikkeliDiak aloittaa koulutuksen Jyväskylässä