Paastovinkki 28/40 – Minna Sirnö: Vapaapäivinäni juhlin paastoamalla itseni pakkeloinnista

Paastovinkki-sarjassa annetaan paastovinkkejä ja haastetaan poliitikkoja eri puolueista osallistumaan paastoon.

Tällä kertaa Kotimaa24 haastoi Vasemistoliiton kansanedustajan Minna Sirnön olemaan päivän ilman meikkiä.

Minnä Sirnö kertoo, ettei missään nimessä ole aamuihminen. Hän pyrkiikin minimoimaan askeleet ja askareet niinä aamuina, kun rynnii töihin aamutuimaan.

– Normiarkiaamuihini kuuluu viiden minuutin ihmeen tekeminen. Käyn pikasuihkussa, suin tukkani, pesen hampaani, töherrän naamaani meikkivoidetta, ripsiväriä ja puuteria, ja kapuan työvaatteisiini. Kyseessä on aidosti viiden minuutin ihme, sillä herätessäni silmäni on aina poskellani ja hiukseni harottavat jokaiseen ilmasuuntaan täysin oman tahtonsa mukaisesti, Sirnö sanoo.

Sirnön mielestä hänen nykyinen työnsä edellyttää ehostumista. Siitä on hänen mukaansa tullut erottamaton osa työminää.

– Mutta vapaapäiviäni ja erityisesti pyhiäni juhlin paastoamalla itseni pakkeloinnista. Nautin pitkiksi venyneistä aamuhetkistä lehteä selaten ja radiota kuunnellen.Noina aamuina jätän hiukseni harottamaan – laiskuuttani, koska peitän ne joka tapauksessa pipalla tai huivilla avatessani ulko-oven.

Pakkelointipaastopäivinään Sirnö tekee kaiken ilman työminänsä kaltaista ehostusta. Hän käy kaupassa, lähtee kaverinsa luo kahville tai miehensä kanssa taidenäyttelyyn meikittä.

– Kukaan ei kauhistu luonnontilaani – ainakaan päin naamaani. Pakkelointipaastopäiväni kruunaa aina pitkä kävelyretki Pispalassa ja Pyynikillä tuulen saadessa iän myötä punertuneet poskeni hehkumaan entistäkin verevämpänä. Ihoni hengittää kiireetöntä elämää ja tuntuu, että koko minuuteni kukoistaa.

Noina hetkinä Sirnö vannoo itselleen viettävänsä jatkoassa useammin ihanaa pakkelointipaastopäivää.

– Mutta seuraavan arjen avatessa silmäni huomaan jälleen tarttuneeni meikkivoidesutiini, ihan vaan tottumuksen takia, Sirnö sanoo.

Jos jätät tänään meikkaamatta

1. Säästät aamulla aikaasi vähintään 15 minuuttia.

2. Voit ottaa rennosti ilman meikkiä.

3. Et mieti ulkoista kauneutta niin paljon.

Kokemuksia paastosta Facebookissa

Edellinen artikkeliProfessori: Uskonnonvapaus ei oikeuta vihapuheita
Seuraava artikkeliOrjantappurakruunun palanen esille British Museumiin