Raision seurakuntalehdelle kunniaa

Tule_ja_katsoArto Nieminen palkitsi Raision seurakunnan julkaiseman Tule ja katso -lehden Laatulehti 2011 -palkinnolla perjantaina 6.5.

Nieminen sanoi arvostavansa tavallisen ihmisen kokoista journalismia, jota Tule ja katso edustaa. Journalistisena esimerkkinä hän nosti esiin ympäristöteeman käsittelyn.

– Ympäristö on ollut yhteiskunnallisella agendalla jo usean vuoden ajan, ja ympäristöhuolet nousevat jatkuvasti esiin, kun ihmisiltä kysytään elämänsä keskeisiä huolia. Ympäristöasioista huolehtiminen ei merkitse ydinkatastrofeja tai öljyvuotoja merellä. Ne voivat olla hyvinkin pieniä asioita kuten jätteiden lajittelua ja kierrätystä.

Erikoiskiitokset journalistisista teoista saivat myös Kirkko ja kaupunki (Helsinki), Esse (Espoo, Kauniainen) ja Rauhan tervehdys (Oulun seutu), jotka ovat ensimmäisinä seurakuntalehtinä allekirjoittaneet Julkisen sanan neuvoston sopimuksen. Tämä kertoo Niemisen mukaan seurakuntalehtien vastuullisesta journalismista, joka alistetaan rohkeasti lukijoiden arvioitavaksi.

Tule ja katso ilmestyy neljästi vuodessa noin 11000 kappaleen painoksena Raision alueella. Lehden päätoimittaja on Riikka Leskinen.

Vuosittainen Laatulehti-palkinnon saaja valitaan Kotimaa-yhtiöiden kustantamien yli kolmenkymmenen kirkollisen lehden joukosta.

Edellinen artikkeliPäätoimittaja pohtii kirkollisen jytkyn mahdollisuutta
Seuraava artikkeliSuomalaisyritykset lahjoittavat mutta arkailevat vapaaehtoistyötä