Paavin kondomipuheet eivät muuta katolista moraaliopetusta

Joulun alla julkaistussa muistiossa uskonopin kongregaatio painottaa, että ”Maailman valkeus” –haastattelukirjan (Lihgt of the World) yhteydessä julkisuuteen tullut paavin lausuma, jonka mukaan kondomin käyttö aidsin leviämisen ehkäisyssä voisi joissain tapauksissa tulla kyseeseen, on tulkittu väärin. Katolinen kirkko ei ole lieventämässä ehkäisykieltoaan.

”Todellisuudessa paavin sanat – jotka nimenomaisesti koskevat vakavasti vääristynyttä inhimillisen käyttäytymisen muotoa eli prostituutiota – eivät merkitse muutosta katolisessa moraaliopetuksessa eivätkä kirkon pastoraalisissa käytännöissä”, todetaan muistiossa.

Muistiossa painotetaan, että kun haastattelukirjan kyseiset sivut luetaan huolellisesti, ”pyhä isä ei puhunut avioliiton moraalista eikä ehkäisyyn liittyvästä moraalinormista”.

Muistio pitää täysin mielivaltaisena ajatusta, että Benedictus XVI:n sanoista voitaisiin tehdä johtopäätös, että joissakin tilanteissa olisi laillista käyttää kondomeja epätoivotun raskauden ehkäisemiseksi.

Lue Katolisen tiedotuskeskuksen tekemä suomennos: Uskonopin kongregaation muistio seksuaalisuuden banalisoitumisesta.

Lue myös: Paavi: kondomit hyväksyttäviä ”joissain tapauksissa”

Edellinen artikkeliPrinssi Daniel puhui kotikirkossaan
Seuraava artikkeli”Pyhän merkitys pyrkii unohtumaan”