Brisbanen suomalainen seurakunta selvinnyt vähin vahingoin tulvasta

Australian tulvat näyttävät säästäneen Brisbanen suomalaisen seurakunnan pahoilta tuhoilta. Seurakunnan saamien tietojen mukaan tulvavedet ovat vallanneet vain kahden seurakunnan jäsenperheen kodit, mutta asukkaat ovat turvassa.

– Seurakunnan pappilakin näyttäisi olevan turvassa, pihassa kyllä vesi lainehtii, mutta sehän juoksee aikanaan pois, sanoo Melbournesta tavoitettu Brisbanen suomalaisen seurakunnan pastori Tommi Vuorinen.

– Australian luterilainen kirkko (LCA) on käynnistänyt keräyksen tulvauhrien auttamiseksi ja varat olisivat tarvittaessa suomalaisenkin seurakunnan käytössä, mutta toivottavasti niitä ei tarvita, Vuorinen sanoo.

Suomalainen seurakunta varautuu nyt ensisijaisesti henkiseen jälkihuoltoon.

– Seurakunnan enemmistö on ensimmäisen polven siirtolaisia ja konkreettista apua saattaa joku tarvita esimerkiksi avustusanomusten teossa, koska kielitaito ei aina ole riittävä. Olemme paikalla henkisenä tukena ja kuuntelijana ja autamme siinä missä tarvitaan.

Vajaan kolmenkymmenen kilometrin päässä Brisbanen keskustasta asuva Elisa Robinson katselee lähes aurinkoiselle kotipihalleen eikä vettä näy missään. Olosuhteet vaihtelevat kovasti, kaupungin keskusta on tulvan alla ja muutaman kilometrin päässä tie on poikki, kertoo Robinson. Hän menetti kotinsa vuoden 1974 Australian suurtulvissa ja nyt muistot nousevat elävänä mieleen.

– Pahimmalta se tuntui vasta jälkikäteen. Kun kaikki tapahtuu, sitä tekee sen mitä pitää ja vasta kun kaikki on ohi ja korjattu, sitten se todella iskee, Robinson toteaa.

Edellinen artikkeliMikko Salmi: Nyt kuohahti keskellä Helsinkiä
Seuraava artikkeliSiwa luopuu Reilun kaupan banaanista ykköstuotteenaan