Miesten Käskysaunat ajaa tasa-arvon asiaa

Pyhää höyryä -miestapahtumassa Mallusjoen Zonta-barissa löylytetään komeamman sukupuolen edustajia Myrskylän ja Pukkilan seurakuntien toimesta toisena pääsiäispäivänä. Kirkkoherrat Tuomas Antola ja Hannu Tiainen, kanttori Vesa Rekunen sekä Lasse Virén johtavat miesjoukon iltapäivällä käskysaunoihin.

– Miehet tykkäävät saunoa ja puhua keskenään niinkuin miehet keskenään puhuvat. Ajattelimme, että tällainen tapahtuma voisi olla miesten juttu, Pukkilan seurakunnan kirkkoherra Hannu Tiainen sanoo.

Mallusjoki on kylä Orimattilassa.

Pyhää höyryä ajaa myös tasa-arvon asiaa, sillä Pukkilan seurakunta on Tiaisen mukaan järjestänyt naisille omia iltoja, mutta miehille suunnattuja tapahtumia ei aiemmin ole ollut.

– Lähtöajatus oli, että haluamme liittyä hyvin kaukaa tulevaan ja vanhaan käskyjen perinteeseen, joka on jo olemassa. Se vain pitää osata työstää tähän päivään. Jokaisessa saunassa on käsky seinällä. Sitten heitämme löylyä ja mietimme, mitä se merkitsee meille tässä päivässä. Synnytämme ”pyhää höyryä” ja siirrämme sen eteenpäin.

– Lasse Viren tulee mukaan, kertoo omasta elämästään ja siitä, miten kenties sauna on siihen liittynyt. Suhde Jumalaan tulee varmaan keskusteluissa esille meidän kaikkien osalta, Tiainen kertoo.

Käskysaunojen viimeinen rasti on telttasaunajumalanpalvelus, jossa seurakunta sanoo aamenen heittämällä vettä kiukaalle. Arvion mukaan sessio kestää noin kolme tuntia ja sen päättää lyhyt saunahartaus.

Tapahtumaan on ennakkoon ilmoittautunut noin 25 miestä, joten kaikki halukkaat mahtuvat löylyjen välissä vilvoittelemaan pieneen tekolampeen.

– Lauteet ovat sopivasti täynnään. Ja jos avanto on tarjolla, niin tottahan siellä pitää käydä, Tiainen toteaa.

Edellinen artikkeliPaavi rohkaisi ihmisiä tutustumaan Jeesukseen
Seuraava artikkeli”Hengellinen elämä lähtee mysteeristä”