Jouluradio on entistäkin rouheampi

Joulumusiikin pää-äänenkannattajan Toivontuottajien Jouluradion kanavaperhe kasvaa tänä vuonna kahdella uudella nettikanavalla.Ensimmäisenä adventtina jälleen lähetyksensä aloittava Jouluradio soi niin FM-taajuuksilla kuin netissäkin.

Uusista nettikanavista Xmas edustaa svengaavaa, kansainvälistä joulua. Kanavalla kuullaan niin vanhan koulukunnan kultakurkkujen, kuten Elviksen, tunnelmaa tihkuvia joulukappaleita kuin Mary J. Bligen edustamaa tuoretta, sielukasta tulkintaa.

Jouluun ei yleensä yhdistetä rokkia eikä varsinkaan metallimusiikkia. Rouhean joulun soittolistoilla Jarkko Aholan, Marco Hietalan ja kumppanien tulkinnat joulusta yllättävät varmasti jokaisen, joka antaa heille tilaisuuden.

– Jouluradion musiikkipäällikön pesti on aitiopaikka laajentaa joulumusiikin käsitettä. Minun nähdäkseni nämä kaksi kanavaa ovat puuttuneet Jouluradion tarjonnasta, kertoo uusi musiikkipäällikkö Olli Aimola.

28-vuotias Olli Aimola on Metropolia Ammattikorkeakoulun kasvatteja. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Ylen aikaisessa toimittajana. Kanavien muutoksista huolimatta Aimolalla on terve kunnioitus edeltäjiään kohtaan ja pääkanavan linjaus on hyvin selvä.

– Jouluradion musiikki koostuu perinteisistä joululauluista ja sävelmistä – niistä tutuimmista ja rakastetuimmista – mutta mukaan mahtuu tänäkin vuonna uusia ja moderneja sovituksia sekä todellisia harvinaisuuksia ja yllätyksiä. Kaikkia kappaleita yhdistää edelleen yksi yhteinen tekijä: laatu.

Toivontuottajien Jouluradio käynnistyy 11. kertaa 1. joulukuuta puoliltaöin Hoosiannalla. Viime vuonna Hoosiannasta teki oman sovituksensa lauluyhtye Rajaton. Tämän vuoden Hoosiannan esittäjä julkistetaan 20. marraskuuta.

Jouluradio on Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien mediatoimituksen, Toivontuottajien, tunnetuin tuote. Vuotuinen mainokseton radiokanava soittaa tauotta joulumusiikkia ensimmäisestä adventista loppiaiseen. Viime vuonna Jouluradiolla oli Finnpanelin kuuntelijatutkimuksen mukaan noin 451 000 viikkokuuntelijaa ja netissä yksilökävijöitä oli noin 300 000 ympäri maailmaa.

Edellinen artikkeliPappi Leijona-paidoista: Tuli heti mieleen rippikoululeiri
Seuraava artikkeli250 000 haitilaista jäämässä ilman kansalaisuutta Dominikaanisessa tasavallassa