Imaamin palkkaaminen luterilaiseen seurakuntaan jäihin

Ruotsalainen luterilainen seurakunta on
Dagen
–lehden mukaan perääntymässä päätöksestään ottaa palkkalistoilleen imaami. Vetäytyminen ei kuitenkaan ole riittävä hankkeen vastustajille. He katsovat, että vaikka paperilla työllistäjäksi kerrotaan nuorisojärjestö Fryshuset, niin käytännössä seurakunta rahoittaa yhä projektia.

 Reilu kuukausi sitten julkisuuteen tullut tieto imaamin palkkaamisesta luterilaiseen seurakuntaan herätti valtaisan keskustelun lehdistössä, kirkon johdossa sekä verkossa. Palkkaamista vastustavat luonnehtivat sitä merkiksi Ruotsin kirkon identiteetin puutteesta. He katsovat myös, että jos kirkko antaa toisen uskonnon edustajan tiedottaa uskostaan maksaen siitä palkan, kyseessä on niin suuri muutos kirkon opissa, että kirkon johdon pitäisi käsitellä asia.

Lääninrovasti Bo Larsson katsoo, että vastustajilla on oikeus mielipiteeseensä, mutta hän hämmästelee erityisesti kahden pastorin imaamin palkkaamista vastustavan mielipidekirjoituksen sävyä. Kirjoitus on hänen mielestään aiheuttanut uskontodialogin vastaisen kommenttivyöryn. Larsson kummastelee samalla verkkokirjoittelun muslimeihin kohdistuvaa epäluuloisuutta

Tukholmalaisen Sofia-seurakunnan oli tarkoitus ottaa määräaikaiseen työsuhteeseen muslimi-imaami. Jordaniasta kotoisin oleva Othman Al-Tawalbehin piti työskennellä vuoden loppuun asti seurakunnan tasa-arvo ja monikulttuurisuustyön parissa yhteistyössä nuorisojärjestön ja islamilaisen seurakunnan kanssa. Al-Tawalbeh on saanut Jordaniassa seitsemän vuoden imaamiksi pätevöittävän yliopistokoulutuksen. Tämän lisäksi hänellä on ruotsalainen korkeakoulututkinto rauhantutkimuksesta.

Lue myös: Ruotsin kirkko palkkasi imaamin

Edellinen artikkeliTeologian professorilta täyslaidallinen kollegalle
Seuraava artikkeliRuovedellä kiekkoillaan Yhteisvastuulle