Tällä viikolla sanovat pankinjohtaja Ville Aalto-Setälä, äiti Miriam Kangas ja työministeri Tarja Filatov

”Tästähän elämässä on hyvinkin usein kyse niin töissä kuin arjessa. On varmaan yksiselitteistä, että mahdollisimman hyvä suoritus koulussa, töissä tai vaikkapa henkilökohtaisena somepostauksena on sinällään hienoa. – – Kuinka hyvä tarvitsee olla? Ilmeisesti vastaus on, että joissain asioissa mahdollisimman hyvä ja joissain riittävän hyvä. On tietenkin hyvä yrittää parhaansa. Ja on hyvä panostaa tärkeisiin asioihin. Erityinen kyky on kuitenkin ymmärtää, mitkä asiat ovat ja mitkä asiat eivät ole niin kauhean tärkeitä. Tämä kyky eli hienosti sanottuna priorisoiminen on onnistumisen avain niin töissä kuin muuallakin menestymiseen.”

Pankinjohtaja Ville Aalto-Setälä Satakunnan Kansan kolumnissa 29.8.

Vuosi sitten itse adhd-diagnoosin saanut ja neljän autismin kirjolla olevan pojan äiti Miriam Kangas Lapin kansassa 28.8.

”Nyt henki on, että kun vallan saa, sitä käytetään kaikkeen mahdolliseen, eikä välitetä mitä tapahtuu neljän vuoden jälkeen. Tilanne muistuttaa paljon Britannian kaksipuoluejärjestelmää: ensin tehdään ja vallan vaihduttua puretaan. Suomen kaltaisessa pienessä maassa ei ole varaa tällaiseen resurssien tuhlaukseen.”

Suomen pitkäaikaisin työministeri Tarja Filatov Demokraatissa 17.8.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliSisko Hottola liittyi neljätoistavuotiaana vanhoillislestadiolaiseen liikkeeseen ja erosi sieltä lukioikäisenä: ”Toivon, että liike antaisi monenlaisten äänten kuulua”
Seuraava artikkeliMitä Päivi Räsänen todella sanoi? – Näistä kohdista keskusteltiin tänään hovioikeudessa