Mysteerikuva: Kaksi on kahvittelijaa, mutta tunnistatko keitä he ovat?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi milloin ja missä kuvat on otettu tai keitä niissä on.

Mysteerikuvasarjassa Kotimaa julkaisee näitä kuvia pyytäen lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen.

Tämän viikon mysteerikuvassa juodaan kahvia. Arkistonhoitajalla on aavistus henkilöistä, mutta hän kaipaa vielä varmistusta. Ketkä kahvittelevat ja mikä mahtaa olla tilanne?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro siitä sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivuilla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon (Kotimaa 18/23) Mysteerikuvan kaksi henkilöä tunnistettiin hyvin. Kiitos vastauksista!

Kuvassa oikealla on maailmankuulu virolainen säveltäjä Arvo Pärt ja vasemmalla muun muassa taitavana verkostoitujana ansioitunut metropoliitta Ambrosius.

Arkistonhoitaja otti yhteyttä metropoliitta Ambrosiukseen saadakseen kuvasta lisätietoa. Näin hän vastasi: ”Kuva on otettu Valamossa 1980-luvun puolivälissä. Arvo Pärt vietti useana kesänä viikkokausia siellä. Lisäksi kerran oli Pärt-seminaari, jossa hänkin oli.”

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliHämeenkyrön seurakunnan entinen tiedottaja julkaisee runoja Instagramissa: ”Olen saanut tällaisen lahjan”
Seuraava artikkeliEnglannissa piispaksi valittu Jaakko Rusama saa johdettavakseen minikirkon, jota leimaa monikulttuurisuus