Ainakin nämä kappaleet kuullaan Beatles-messussa

Beatles-messu

Tampereen ja Suomen ensimmäinen The Beatles-yhtyeen musiikkia tarjoileva messu kuuluu Tampereen Beatles happeningin oheisohjelmaan. Messu järjestetään Tampereen tuomiokirkossa ensi lauantaina kello 11.

Messun otsikkona on suositun Beatles-laulun mukaan With a Little Help from My Friends.

– Tämä kertoo siitä, että messu on hyväntekeväisyystapahtuma. Yhteisvastuu ja kirkon sanoma kohtaavat tässä laulun viestin. Olemme tässä maailmassa lähimmäisiämme varten, kertoo Yhteisvastuukeräyksen keräysjohtaja Tapio Pajunen, joka itse on ollut mukana Beatles-musiikin ympärille rakennetussa jumalanpalveluksessa Liverpoolin katedraalissa.

Messun musiikkina on sellaisia Beatles-kappaleita, jotka sanomaltaan ja melodialtaan sopivat Tuomiokirkon ja messun henkeen sekä arvokkuuteen. Musiikista vastaavat Pirkanpojat-kuoro, Jousimiehet, amerikkalainen artisti Jay Goeppener sekä paikalliset muusikot Maiju Lepomäki ja Juha Kinnunen. Messussa on sekä musiikkiesityksiä että yhteislaulua.

Messu toteutetaan viikkomessun kaavan mukaisesti ja sen toimittaa Tapio Pajunen.

– Varsinaista saarnaa ei ole, vaan sen sijaan pidän kolehtipuheen. Tilaisuuden kolehti kannetaan Yhteisvastuukeräykselle, jonka teemana vuonna 2013 on Ihmisarvoinen vanhuus.

Pajunen tahtoo jättää messussa kuultavat Betales-kappaleet vielä salaisuudeksi. Hän kuitenkin paljastaa, että keräyksen vanhusteemaan liittyen kuullaan ainakin When I’m Sixty-Four, Help! ja John Lennonin
Grow Old With Me.

Messun järjestelyistä vastaavat Tuomiokirkkoseurakunta, Tampereen Beatles happening ja Yhteisvastuukeräys. Se liittyy osana viikonloppuna Tampereella järjestettävään suureen Beatles-tapahtumaan (Tampere Beatles happening), johon kokoontuu parituhatta The Beatles-yhtyeen ystävää.

Tampere-talon Isossa salissa järjestetään lauantai-iltana kuudelta myös huutokauppa Yhteisvastuun hyväksi. Myytävänä on kuuluisuuksien töitä, muun muassa sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarlan originaalistrippi, joka liittyy Jeesukseen ja Beatlesiin.

Lue myös: Kirkossa nähdään jälleen uusi messu: Beatles-messu

Edellinen artikkeliKataisesta tehtiin Berliinissä presidentti
Seuraava artikkeliKylliäiseltä ja Riekkiseltä sensuroimatonta kirjeenvaihtoa