Häpäistiinkö Temppeliaukion kirkko? – Näyttelijä seisoi alttaripöydällä

teatteri Kuka maksaa innovaation420

Temppeliaukion kirkossa nähtiin viime perjantain teatteriesitys, jossa näyttelijä nousi seisomaan alttaripöydälle. Esityksessä myös pestiin jalat kastemaljassa, nähtiin alaston takamus, käytettiin runsaasti v-sanaa ja alttarilla simuloitiin tuseerausta. Asiasta kertoi Kotimaa.

Esityksen jälkeen Töölön kirkkoherra Auvo Naukkarinen oli tuohtunut. Moni asia näytelmässä pääsi yllättämään hänet ja paikalla olleen runsaslukuisen yleisön. Kirkkotilan pyhyys oli koetuksella.

Naukkarisen mukaan olo oli kuin petetyksi tulleella.

– Huonosta kuuluvuudesta johtuen merkittävä osa tekstistä meni minulta sivusuun. Sen vuoksi voimasanat ja provosoiva esiintyminen jäivät päällimmäisiksi, Naukkarinen kommentoi Kotimaassa

Teatteri Ab Totuuden Torvi Oy:n esitys Kuka maksaa innovaation? kutsui kirkkoon seurakunnan jäsenyyden vahvistamisen vastuuryhmä. Taneli Maljasen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä käsitteli nuorten itsemurhia varsin railakkaalla tavalla.

Naukkarisen mukaan tapauksesta opittiin se, että ainakin tulevaisuudessa teatteriryhmien kanssa on etukäteen käytävä lävitse kirkkotilan asettamat erityisvaatimukset.

– Oliko tämä nyt sellainen Suomen Pussy Riot, kommentoi eräs katsojista esityksen jälkeen.

(Kuva: Olli Seppälä)

Lue lisää 24.1. ilmestyneestä Kotimaasta.

Lue myös Häpäistiinkö Temppeliaukion kirkko? – Kirkkoherra vastaa

Ohjaaja vastaa kirkkoherralle: Tarkoitus ei ollut aiheuttaa mielipahaa

Kari Hakala: Kirkkotilaa ei pidä ylisakralisoida

Edellinen artikkeliHautausmaiden työturvallisuutta kehitetään oppaan avulla
Seuraava artikkeliHäpäistiinkö Temppeliaukion kirkko? – Kirkkoherra vastaa