Rissanen vastaa lähetysaktiivien kirjeeseen


Rissanen Seppo205 vastaa Kotimaa-lehdessä kirjeeseen, jonka 867 lähetysaktiivia osoitti hänelle ja Lähetysseuran toiminnanjohtajalle. Kirjeen kirjoittajien mielestä parisuhteensa rekisteröinyttä miesparia ei olisi pitänyt ottaa lähetystyöhön. Rissanen vetoaa vastauksessaan Suomen lakiin ja kirkon omiin linjauksiin.

Rissanen korostaa, että päätöstä samaa sukupuolta olevien parisuhteesta ei ole tehnyt Suomen Lähetysseura, vaan eduskunta on säätänyt asiasta lain. Lisäksi kirkolliskokous ja piispainkokous ovat esittäneet perustelut suhtautumisesta rekisteröidyssä parisuhteessa eläviin, jotka toimivat kirkon työntekijöinä, vapaaehtoisina ja luottamushenkilöinä. Näitä linjauksia ja päätöksiä Lähetysseura Rissasen mukaan noudattaa.

Rissanen sanoo vastauksessaan, että Lähetysseura kunnioittaa eri maissa yhteistyökumppaneittensa erilaisia näkemyksiä homoseksuaalisuudesta.

”Vastavuoroisesti yhteistyökirkot kunnioittavat oman kirkkomme kantoja, joita Lähetysseura toteuttaa. On tarpeen todeta, että Mekongin alueen kehitysyhteistyön koordinaatiotehtävä [johon kohun kohteen ollut miespari on menossa] ei ole perustamisestaan, vuonna 2008, alkaen ollut Kambodzhan kirkon alaisuudessa”, Rissanen sanoo ja muistuttaa että työntekijät toimivat edeltäjiensä tapaan Lähetysseuran työnjohdon alaisina.

Lue Avoin kirje Seppo Rissaselle (kirje on tiivistetty versio alkuperäisesta kirjeestä) sekä Rissasen vastaus siihen 26.9. ilmestyneestä Kotimaasta.

Lue myös 867 allekirjoittajan kirje sekä kirjeen ensimmäisen allekirjoittajan kirkkoherra Matti Hirvilammin haastattelu Kotimaa24:stä.

Edellinen artikkeliTimo Sahi: Kirkolliskokouksessa teologeilla yliedustus
Seuraava artikkeliVirpi Pahkiselle Ruotsin kirkon kulttuuripalkinto