Sanomalehtiä lukevat nuoret aikovat äänestää

Tuoreen tutkimuksen mukaan 60 prosenttia tilattavien sanomalehtien nuorista lukijoista aikoo varmuudella äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Kun mukaan otetaan myös ne nuoret lukijat, jotka luultavasti aikovat äänestää, prosentti nousee peräti 87:ään.

Sanomalehden lukijat ovat keskimääräistä enemmän politiikasta kiinnostuneita. Vain 31 prosenttia niistä, jotka lukivat lehteä harvoin tai ei koskaan, ilmoitti olevansa erittäin tai melko kiinnostuneita suomalaisen politiikan seuraamisesta.

Tilattavia sanomalehtiä päivittäin tai lähes päivittäin lukevista nuorista 55 prosenttia on kiinnostunut suomalaisen politiikan seuraamisesta. Vielä tiiviimmin politiikkaa seuraavat tilattavien sanomalehtien verkkopalveluiden aktiiviset nuoret lukijat, joista 63 prosenttia on joko erittäin tai melko kiinnostunut suomalaisesta politiikasta.

Tiedot selviävät Taloudellisen tiedotustoimiston ja Sanomalehtien Liiton tilauksesta tehdystä tutkimuksesta, jonka toteutti T-Media Oy syksyllä 2010.

Tutkimukseen osallistui 2 144 nuorta, jotka olivat iältään 16–21-vuotiaita. Tutkimuksessa huomioidut mediat olivat tv-uutislähetykset, iltapäivälehtien verkkopalvelut, tilattavat sanomalehdet, radion uutislähetykset, tilattavien sanomalehtien verkkopalvelut ja iltapäivälehdet.

Edellinen artikkeliVäitös: Media unohtaa potilaan sairauskulut
Seuraava artikkeli”Klassinen kristinusko” on tuore Amerikan herkku