Kirkon työpaikat mukaan kehittämään suomalaista työelämää

tyoelama 2020 205

Kirkon työmarkkinalaitoksen tarkoituksena on tukea seurakuntien kehittämistyötä. Se aikoo kirkon muiden työelämätoimijoiden kanssa muun muassa käynnistää työantajia ja työpaikkojen kehittäjiä kokoavan yhteistyöverkoston. Lisäksi tavoitteena on organisoida seurakuntien toimintaa tukeva ohjelma, jossa huomioidaan seurakuntien toimintojen uudelleen organisoimisen tarve ja rakennemuutos.

– Meidän on päästävä yhdessä seurakuntien johdon ja henkilöstön kanssa työstämään sitä, mitä muun muassa seurakuntarakenteen muutos ja tiukentuva taloudellinen tilanne tarkoittavat työn tekemisen ja osaamisvaatimusten kannalta, toteaa työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala.

Hän toivoo, että hanke tarjoaisi mahdollisuuksia tunnistaa onnistumisia, joita voitaisiin jakaa ja hyödyntää koko kirkon parhaaksi.

Työelämä 2020 -hanketta vetää työ- ja elinkeinoministeriö. Lisäksi siinä ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, valtiovarainministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kirkon työmarkkinalaitos, KT Kuntatyönantajat, Valtion työmarkkinalaitos, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK, Akava, Suomen Yrittäjät, VATES-säätiö, Työsuojelurahasto, Työterveyslaitos, Työturvallisuuskeskus ja Tekes. Syksyn aikana toimijaverkosto laajentuu.

Edellinen artikkeliMOD purkaa ennakkoluuloja – kirkossakin
Seuraava artikkeliVapaa-ajattelijat vaatii ympärileikkauksen kieltämistä Suomessa