”Vilkasta ja värikästä keskustelua”

Katsomuksia munfoorumi 205Bror Nyman. Nykyisin sivuston ylläpitäjinä toimivat hänen lisäkseen Anne Mikkola, Tauno Jokinen ja Lauri Levanto.

Katsomuksia-blogisto loi itselleen heti alussa yhteiset pelisäännöt, joiden mukaan kristinuskoa ja muuta hengellisyyttä on mahdollisuus lähestyä sivustolla laaja-alaisesti ja monipuolisesti, kukin omasta näkökulmastaan. Foorumi on tarkoitettu elämän tarkoitusta ja maailmankatsomusta pohtiville, ja keskinäinen kunnioitus on tärkeää.

”Itse kukin olemme enemmän oppimassa, kuin opettamassa,” sivuston kuvauksessa linjataan.

Rekisteröityneitä käyttäjiä sivustolla on noin 70. Yksittäisellä keskustelunavauksella on enimmillään 500 -1000 lukukertaa.

– Keskustelu on vilkasta ja värikästä. Aktiivisia, eli enemmän kuin kerran viikossa osallistuvia, on rekisteröityneistä noin puolet. Meillä voi kirjoittaa nimimerkillä, eikä se ole tuottanut ainakaan vielä todellisia hankaluuksia, Lauri Levanto kertoo.

Katsomuksia-sivuston tekninen alusta tukee erityisesti keskustelua, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta. Sivustolla toimii esimerkiksi Anne Mikkolan perustama raamattupiiri.

Katsomuksia-sivusto löytyy täältä

Lue sarjan aiemmat osat

”Seurakuntalaisten keskustelufoorumi ja katsomusten kohtauspaikka”

”Rakentavaa bloggausta hymy huulilla”

Edellinen artikkeliHelsingin Vanhassa kirkossa saamelaisten kirkkopyhä
Seuraava artikkeliPiplia pikkuisille