Korhonen: Lähetysväki, lakatkaa kiusaamasta

Korhonen Johanna205Johanna Korhonen ottaa Vantaan Laurin kolumnissaan kantaa 867 henkilön allekirjoittamaan kirjelmään, jossa arvostellaan tapaa, jolla Suomen Lähetysseura teki päätöksen lähettää työhön Kaakkois-Aasiaan parisuhteensa rekisteröinyt miespari.

”Tämä ’lähetysväki’ on laatinut kirjelmän, jossa vaaditaan päätöksen purkua ja uhkaillaan Lähetysseuraa epäluottamuksella”, Korhonen kirjoittaa.

”Koska kirkon johtajat eivät ilmaise närkästystään moisesta kirjeestä, minä ilmaisen. Kiusaaminen on kirkossa käytännössä sallittua, jos kohteena ovat naispapit tai homot. ’Lähetysväen’ oikeutta laukoa mitä sattuu hyysätään, jotteivät he vain tuntisi oloaan ’ahtaaksi’. Homojen tunteilla ei ole niin väliä”, hän jatkaa.

Korhosen mukaan kirjelmä on loukkaava ja törkeä. ”Kyseessä eivät ole näkemyserot, vaan ihmiset nimeltä Ari ja Tapani.”

”Lakatkaa kiusaamasta Aria, Tapania ja meitä kaikkia. Pitäkää mielipiteenne, mutta älkää vainotko niillä meitä. Onko se kohtuuton pyyntö?”

Korhonen ihmettelee kolumnissaan myös, että kirjelmän allekirjoittajien joukossa on muun muassa kirkkoherroja, jotka kehottavat kirkon virallista lähetysjärjestöä harjoittamaan työsyrjintää omaa henkilöstöään kohtaan.

Lue Matti Revon vastaus 867 lähetysystävän kirjeeseen

Lue myös: Rissanen vastaa lähetysaktiivien kirjeeseen

Lähetysväeltä tyrmistynyt kirje Lähetysseuralle

Edellinen artikkeliEnglanninkielisen seurakuntatyön toivotaan lisäävän monikulttuurisuutta
Seuraava artikkeliLauri Jäntin säätiön kunniapalkinto piispa Eero Huoviselle