Uimonen blondi-ilmaisusta: Ei kannata hakea ylimääräisiä tarkoitusperiä

UimonenRistoRisto Uimonen kutsui Yle Radio 1:n Ykkösaamun
kolumnissaan Venäjällä merirosvouksesta syytteen saanutta Greenpeace-aktivistia Sini Saarelaa sinisilmäiseksi blondiksi.

Tämä on herättänyt keskustelua. Esimerkiksi blogin keskusteluosiossa nimimerkki ”mie” kysyy: Olisitko, Risto, maininnut Sini Saarelan hiusten ja silmien värin, jos hän olisi ruskeatukkainen ja -silmäinen mies? Olisitko ylipäänsä kirjoittanut koko kolumnia?

Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen puolestaan kysyi Twitterissä, voiko JSN:n puheenjohtajana istua mies, joka kutsuu Saarelaa sinisilmäiseksi blondiksi.

”Ajankohtaisia asioita seuraavat suomalaiset tietävät tänään, kuka on Sini Saarela. Vielä kaksi viikkoa sitten tämä 31-vuotias sinisilmäinen blondi oli tuntematon suuruus oman elämänpiirinsä ulkopuolella”, Uimonen aloitti kolumninsa.

Uimonen kertoo Kotimaa24:lle saaneensa ilmauksestaan vain yhden Twitter-viestin.

– En haluaisi lähteä tämänkaltaiseen keskusteluun mukaan. Kehotan kaikkia keskustelijoita menemään Greenpeacin sivuille ja hakemaan sieltä kuvaa Sini Saarelasta. Ei kannata hakea ylimääräisiä tarkoitusperiä. En halua sanoa tähän enempää, siellä on hänen kuvansa, Uimonen toteaa.

Sini Saarelan kuva Greenpeacen sivuilla.

Edellinen artikkeliLauri Jäntin säätiön kunniapalkinto piispa Eero Huoviselle
Seuraava artikkeliPaavi antoi haastattelun italialaislehdelle – soitti itse toimittajalle