Instagram-tilille halutaan välähdyksiä arjen pyhyydestä

instagramSuomen kirkon ruotsinkielinen työn on ottanut mallia länsinaapurista ja perustanut Instagram-tilin. Tarkoituksena on kiertävin päivitysvuoroin ilmentää valokuvin näkemystä kirkosta ja pyhästä. Aluksi asialla ovat seurakuntien työntekijät. Jatkossa tarkoitus on, että myös muut innostuisivat postaamaan kuvia uskosta ja pyhyydestä.

– Emme kerää niinkään kuvia kirkoista ja seurakunnan toimitiloista,vaan toivon, että voisimme välittää välähdyksiä arjen pyhyydestä. Parhaassa tapauksessa valokuva pysäyttää miettimään ja synnyttää oivalluksia, toteaa verkkotoimittaja Kajsa Heselius KCSA:sta eli Suomen kirkon ruotsinkielisen työn viestintätiimistä.

Heseliuksen mukaan projekti sai alkunsa kokouksessa jossa seurakuntatyöntekijät toivoivat yhteistä tiliä. Instagram valittiin, koska se on kuvapalveluista nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa erityisen käytetty.

– Emme ole asettamassa mitään erityisiä rajoituksia valokuvien aiheille, sillä toivomme tavallisten seurakuntalaisten innostuvan mukaan ikiomilla näkemyksillään kirkosta ja siitä mikä heille on pyhää. Sosiaalisessa mediassa yleensäkin on viisasta antaa käytännön muokata tekemisen linjauksia, Heselius pohtii.

Kuvat löytyvät Instagramista tunnuksella #ev_luth_kyrkan

Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto. Sen kautta voi jakaa kuvia, kommentoida toisten käyttäjien kuvia ja tykätä niistä.

Lue myös: Vapaaehtoiset kuvittamaan Ruotsin kirkkoa

Edellinen artikkeliNetistä löytyy vahvistus mille tahansa uskonkäsitykselle
Seuraava artikkeliArajärvi Vantaan leipäjonotapauksesta: Kyse vakavasta oireesta