Inkerin kirkon piispa tukee Venäjän homolakia

Kuukauppi aarre205Aarre Kuukauppi asettuu Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen Uusi Tie -lehden kolumnissaan puolustamaan Venäjälle kaavailtua kiisteltyä homolakia. Jo paikoin voimassaoleva laki kieltää homopropagandaksi kutsutun sisällön levittämisen alaikäisille. Käytännössä useiden ihmisoikeusjärjestöjen vastustaman lain uskotaan tekevän lopun muun muassa Pride-tapahtumista ja mielenosoituksista.

Pietarin seudulla, jossa laki on jo voimassa, sen on sanottu vaikuttaneen rajoittavasti myös seksuaalivähemmistöjä koskevaan lehtikirjoitteluun.

Kuukaupin kolumni käsittelee tapausta, jossa suomalainen mies on irtisanonut kirjeitse tukensa Inkerin kirkolle, koska kirkko vastustaa homopareja ja naispappeutta. Kolumnin loppuosassa Kuukauppi kirjoittaa, että ”uskollisia profeettoja ja pappeja on vaiennettu, uskottomat ja epäjumalanpalvelijat taas saavat vapaasti julistaa ja pauhata”.

”Mutta jälkimmäisiä kohtaa se tuomio, joka on jo Vanhassa testamentissa ilmoitettu Jeremian kautta. Venäjä on tässä mielessä nykyään erikoinen maa; täällä jopa poliitikot ymmärtävät, kuinka tuhoisaa on sallia luonnottomia asioita, ne eivät anna siunausta eivätkä toivoa ylhäältä. Sen tähden täällä säädetään laki, joka kieltää homoseksuaalisen propagandan tyrkyttämisen lapsille. Mutta kiitos Herralle, että evankeliumia voi levittää aivan vapaasti”, Kuukauppi kirjoittaa Uusi Tie -lehdessä.

Muun muassa Pohjoismaiden neuvosto on tuominnut tammikuun lopussa homolain, joka vaatii vielä parlamentin ylähuoneen ja presidentti Vladimir Putinin hyväksynnän.

Asiantuntijat ovat nähneet laissa ongelmalliseksi muun muassa sen, ettei siinä määritellä tarkasti mitä homoseksuaalisella propagandalla tarkoitetaan. Lain pelätään antavan mahdollisuuden seksuaalivähemmistöjen julkisten kokoontumisten, taiteen ja seksivalistuksen rajoittamiseen.

Edellinen artikkeliHelsingin Kulosaaren uskonnonopetuksesta kantelu
Seuraava artikkeliJalovaara vaikenee demoneista Espoossa