Norjan johtava piispa: Rakkaus on suurempi kuin viha

Byfuglien_piispa_Niorja205Helga Haugland Byfuglien. – Älkää pelätkö. Uskokaa Jumalaan. Rakkaus on vihaa vahvempi, kiteyttää Byfuglien sanomansa.

Kyrkans Tidning -lehden haastattelema Byfuglien saarnasi viime viikolla järjestetyillä Pyhän Olavin muistopäivillä Trondheimissa. Niin ikään hän saarnasi Norjan terroritekoja seuranneena sunnuntaina Oslossa. Sanoma molemmissa saarnoissa oli, että rakkaus voittaa vihan.

– Älkää pelätkö. Uskokaa Jumalaan. Rakkaus on vihaa vahvempi, kiteyttää Byfuglien sanomansa.

Piispa kertoo vaikuttuneensa siitä, miten ja mihin sävyyn Norjassa on puhuttu traagisten tapahtumien jälkeen. Erityisen koskettavilta hänen mielestään ovat tuntuneet Utöyan saarelta selvinneiden nuorten julkisuuteen antamat kommentit.

 – Eräs 17-vuotias, joka menetti äitinsä, sanoi, että kosto ja viha eivät johda mihinkään. Hän kehotti sen sijaan osoittamaan rakkautta. Tuo on käsittämättömän vahvaa puhetta häneltä, Byfuglien sanoo.

Piispa kiittää myös pääministeri Jens Stoltenbergiä ja koko hallitusta siitä, miten nämä ovat kommunikoineet kriisin keskellä.

 – He ovat käyttäneet yksinkertaista ja asiallista kieltä, jota ihmiset ymmärtävät ja joka on vahvistanut yhteyttä.

Piispa Helga Haugland Byfuglien huomauttaa, että terroritekojen aiheuttamaa vihaa olisi vielä nykyistä vaikeampi käsitellä yhteiskunnassa, jos ne olisi tehnyt muslimi.

Trondheimin saarnassaan piispa käsitteli Uudesta testamentista löytyvää vehnänjyvän kuolemisen sanomaa.

 – Vehnänjyvän täytyy kuolla. Se on maailman tärkein laki. Sen lain mukaan elämä tulee antaa toisten puolesta.

Lue piispa Byfuglien haastattelu Kyrkans Tidningistä.

Edellinen artikkeliPisteytä pappisi netissä!
Seuraava artikkeliJumalan käsivarressa