Musiikkivideo kutsuu Lähetysjuhlille Helsinkiin

Lahetysjuhlien musiikkivideo 420

Valtakunnalliset lähetysjuhlat palaavat juurilleen Helsinkiin. Pääkaupunki isännöi juhlia  7.–9. kesäkuuta Messukeskuksessa ja muilla areenoilla. Osallistujia kutsutaan paikalle muun muassa musiikkivideossa, jossa Jaakko Löytyn sanoittama virsi Siunaa koko maailmaa esitetään tuoreena versiona.

Jo peräti yli 10 000 katsojaa keränneellä musiikkivideolla esiintyvät Jaakko Löytty, räppäri Daikini, tanssiryhmä Xaris Finlandin harjoittelijat, Olanrewaju Iwalehin afrikkalaisen lauluryhmänsä kanssa ja pop-laulaja Heidi Simojoki.

– Video asettuu aika lailla arjen keskelle, ja siinä on monenlaista ohikulkijaa, toteaa Löytty, jolle Siunaa koko maailmaa on erityisen tärkeä kappale.

– Minulle se on kuin kaikkien maailman kansojen yhteinen kansallishymni. Tekisi mieli aina nousta seisomaan, kun se kajahtaa ilmoille.

Räppäri Daikinillakin on erityinen suhde lauluun ja videolla nähtävään uuteen versioon.

– Erityisesti pidän siitä, miten kappale kasvaa vähitellen alun pelkistetystä mies ja kitara -ilmaisusta maailmoja syleilevään finaaliin. Yllätyin siitä, miten voimakas teksti laulussa on. Se ei tarvitse turhia krumeluureja, koska sisältö on niin painavaa, Daikini sanoo.

Videon tekemistä kutsuksi Lähetysjuhlille Daikini ajattelee myönteisenä asiana.

– Hyvää asiaa on aina mukava edustaa. Toivottavasti video houkuttelee paikalle paljon myös ensikertalaisia.

Helsingissä kuvatun musiikkivideon on ohjannut Ville Nuoraho. Sen ovat tehneet yhteistyössä Suomen Lähetysseura, Kirkko Helsingissä ja Toivontuottajat.

Katso video:

Kuva: Katri Saarela

Edellinen artikkeliVatialaan avataan ympäristöystävällinen krematorio
Seuraava artikkeliNelivuotinen urakka: Käsin kopioitu Raamatunkäännös valmis