Henriksson: Pappien työmahdollisuudet vankiloissa turvattava

HenrikssonAnna-MajaAnna-Maja Henrikssonilta (r.) kommenttia, pitäisikö kirkon, vai valtion kuten nykytilanteessa, kustantaa vankilapappien työ. Kirkko ja Rikosseuraamuslaitos käyvät asiasta keskusteluja.

– Aloite vankilasielunhoidon uudelleenjärjestelyistä on tullut Rikosseuraamuslaitokselta. En ole vielä ottanut kantaa siihen, miten sielunhoitotyö vankiloissa olisi parasta järjestää, sillä Rikosseuraamuslaitoksen ja kirkon väliset tarkentavat keskustelut ovat vielä kesken. Katson kuitenkin, että vankien sielunhoito ja pappien työmahdollisuudet vankiloissa turvataan jatkossakin. Vankilapapit tekevät tärkeää työtä, Henriksson toteaa.

Tällä hetkellä vankilapapit ovat valtion virkamiehiä, jotka nimittää tuomiokapituli.

24 keskustalaista kansanedustajaa on tehnyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa kannetaan huolta vankilapastorien työn jatkuvuudesta. ”Vastuun siirtäminen kirkolle johtaisi mahdollisesti vain yksittäisiin seurakuntapastoreiden vierailuihin vankiloissa ja siten vankilasielunhoidon romahtamiseen”, kysymyksessä, johon oikeusministeri Henrikssonin on määrä vastata, todetaan.

Kirjallisen kysymyksen ensimmäisenä allekirjoittaneen keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mielestä kirkosta erilliset vankilapastorit olisivat vankien sielunhoidon toteuttamisen kannalta paras vaihtoehto.

Lue myös: Keskustalaisilta kirjallinen kysymys vankilapappien työstä

Asiasta enemmän ensi torstain Kotimaassa!

Edellinen artikkeliMonroe: Eläimet kokevat joulun – he aistivat vahvasti vibat
Seuraava artikkeliKangasalan seurakunnalta parisuhdejoulukalenteri