Tanja Reinikainen on Vuoden diakoniatyöntekijä

ReinikainenTanja

Kiuruveden seurakunnan diakoni-nuorisotyönohjaaja Tanja Reinikainen on valittu vuoden diakoniatyöntekijäksi. Reinikainen palkittiin 18. syyskuuta 2013 Diakoniatyöntekijöiden päivillä Jyväskylässä.

Diakoniatyöntekijöiden Liitto painotti valinnassaan diakonian perustyötä, jonka tekijä on kovan luokan ammattilainen. Perusteluissa todetaankin, että ilman tätä osaamista ammattimaista diakoniatyötä ei seurakunnissa tehtäisi.

Tanja Reinikainen kokee olevansa diakoniatyön äänitorvi, sillä hyvin tehty paikallinen diakoniatyö vahvistaa kirkon uskottavuutta.

– Työkenttä pienessä seurakunnassa on valtava. Työssä on tapahtunut isoja muutoksia, ja oma päätehtävä täytyy pitää kirkkaana mielessä. Työn pitää lähteä perustehtävästä, talous ei saa sanella toimintaa, Reinikainen kuvailee.

– Iloa työhön tuovat vaihtelevat työtehtävät ja kohdattavat ihmiset. Kun pystyy auttamaan eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä, työntekijä tuntee onnistuneensa.

Reinikaisen vastuulla ovat päihdetyö sekä omaishoitajien ja hoidettavien parissa tehtävä työ. Lisäksi työhön kuuluu vanhustyötä ja vammaisryhmiä.Yhteiskunnan rajut muutokset lisäävät diakoniatyön tarvetta

Diakoniatyöntekijöiden Liiton toiminnanjohtaja Riitta Hiedanpää muistuttaa, että diakoniatyötä tarvitaan erityisesti silloin, kun yhteiskunnassa on rajuja muutoksia.

– Apua tarvitsevat ovat aina keskuudessamme. Kirkon ja yhteiskunnan muuttuvassa tilanteessa diakonian virkoja ei saa jäädyttää eikä lakkauttaa, Hiedanpää painottaa.

Seurakuntien auttamistyö onkin useiden tutkimusten mukaan yksi keskeisimmistä syistä kuulua luterilaiseen kirkkoon.

Vuoden diakoniatyöntekijä valinta tehdään joka toinen vuosi Diakoniatyöntekijöiden päivillä, jonne osallistuu noin 600 diakonian ammattilaista.

(Kuva: Kuvatuulos)

Edellinen artikkeliKirkkohallitus myönsi kultaisia ansiomerkkejä
Seuraava artikkeliPiispa Askolasta Vuoden käyttäytyjä