Länsiväylä: Viime vuosi vaikea rekisteröidyille parisuhteille

Vuonna 2011 purettiin ennätyksellisen monta rekisteröityä parisuhdetta, kertoo
Länsiväylä
. Homo- ja lesboparien eroja oli yhteensä 85, kun vuonna 2010 niitä oli 64. Setan puheenjohtaja Outi Hannula korostaa, että myös samaa sukupuolta olevien parien tulisi saada asiantuntevaa perheneuvontaa.

Länsiväylän haastattelema Hannula ei osaa sanoa, miksi rekisteröityjä parisuhteita purettiin niin paljon juuri viime vuonna. Hänen mukaansa homo- ja lesboparien ongelmat ovat pitkälti samanlaisia kuin heteropareilla.

– Ihmisten pitäisi vaan hakea apua, Hannula sanoo Länsiväylässä.

Puheenjohtaja kertoo, että apua kaipaavat samaa sukupuolta olevat parit saattavat pelätä kohtaavansa ennakkoluuloja ja jättävät siksi menemättä terapiaan. Esimerkiksi kirkon ja kristillisten järjestöjen perheneuvonnassa Hannulaa arveluttaa mahdollinen kielteinen tai syrjivä asenne homoseksuaalisuuteen.

–  Kirkon tarjoamien palveluiden parissa on varmasti töissä myös asiantuntevia ja avarakatseisia ihmisiä. Tosiasia kuitenkin on, että homoseksuaalisuus herättää voimakkaita tunteita kirkon sisällä, hän sanoo.

Hannulan mukaan olisikin tärkeää, että homoparimyönteiset parisuhdeneuvontaa tarjoavat tahot myös viestisivät myönteisyydestään.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan parisuhteita rekisteröitiin viime vuonna 333, ja eroja oli 85. Avioliittoja solmittiin 28 408 ja avioeroja oli 13 469.

Edellinen artikkeliUkko-Paavo ja Laestadius nimittelivät toisiaan
Seuraava artikkeliSeurakuntajalkapallon mestaruus ratkaistaan olympiatunnelmissa