Uudessa seminaarissa etsitään Raamatun kestäviä arvoja nuorten arvotyhjiöön

Kristillisen nuorisotyön kentälle tulee uusi koulutusseminaari. Usean herätysliiketaustaisen nuorisojärjestön ja Joutjärven seurakunnan yhteistyöhanke on nimeltään Profiili – työkaluja kristilliseen nuorisotyöhön.

Se järjestetään ensi kerran 2012 keväällä. Siihen kutsutaan varhaisnuoriso-, nuoriso- ja opiskelijatyössä mukana olevia seurakuntien ja kristillisten järjestöjen nuorisotyöntekijöitä ja pastoreita sekä vapaaehtoisia vastuunkantajia.

– Lähtökohtana on tarve rakentua Jumalan Sanasta ja työtovereiden yhteydestä, sekä yhteisestä jakamisesta. Tarkoitus on kokoontua varustautumaan ja virkistymään sekä saamaan uusia ideoita ja voimaa arjen perustyöhön, linjaavat hankkeen tiedotteessa sen puuhamiehet Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) nuorisotyön johtaja Juha Heinonen ja Kansanlähetyksen työaluevastaava Mika Falk.

– Tarvitsemme työkaluja Jumalan Sanaan pohjautuvaan nuorisotyöhön, he sanovat.

– Nuorisotyön kentällä kiertäessäni törmään jatkuvasti huoleen nuorten arvoista. Jaan myös monien kollegojen toiveen sisältörikkaasta, Raamattuun ja rukoukseen pohjautuvasta ja käytännön työelämän vinkkejä antavasta seminaarista. Nykypäivän arvotyhjiön keskellä meillä on yhteinen vastuu kasvattajina, seurakuntalaisina, kirkon työntekijöinä ja vanhempina huolehtia omalla paikallamme Jumalan Sanasta nousevista kestävistä arvoista. Niitä tarvitsemme erityisesti kristillisessä nuorisotyössä. sanoo puolestaan suunnittelutyöryhmään kuuluva Suomen Raamattuopiston nuorisotyön tiiminjohtaja Tiina Karlsson.

Profiili-seminaaria ovat suunnittelemassa Kansanlähetyksen, Suomen Raamattuopiston ja Sley:n lisäksi Suomen evankelisluterilaisen Opiskelija- ja koululaislähetyksen (OPKO) sekä Lahden Joutjärven seurakunta. Profiili järjestetään Siikaniemen kurssikeskuksessa 17.-19.4.2012.

Edellinen artikkeliKT: Jos et vihi homoparia, et saa pappisvihkimystä Tukholmaan
Seuraava artikkeliRuotsin kirkko karsii voimakkaasti suomalaistyön virkoja