Kirjaston leffapalvelu varautuu yleisöryntäykseen

Helmet logo270x205IndieFlix-elokuvapalvelun verkossa. Elokuvia voi katsoa missä ja milloin vain maksutta. Yli 2500 elokuvan tarjonnassa ei ole erillistä uskonto-kategoriaa, mutta joukosta löytyy materiaalia myös hakusanalla ”Jeesus”. IndieFlix -elokuva-arkistoon pääsemiseksi tarvitaan kirjastokortti ja nettiyhteys.

IndieFlix-palvelun elokuvat ovat pienten ja itsenäisten independent-elokuvatuottajien käsialaa, monet Cannesin ja Sundancen kaltaisilla festivaaleilla palkittuja teoksia. Materiaali on englanninkielistä tai englanniksi tekstitettyä ja mukaan mahtuu animaatio- ja lyhytelokuviakin.

– On kirjaston tehtävä tarjota aineistoa, joka muuten jäisi vähemmälle huomiolle. Odotan kovasti, että pääsen katsomaan, millaisia elokuvia siellä on tarjolla, sanoo Rauha Maarno, Helsingin kaupunginkirjaston verkkopäätoimittaja.

Yli 2500 elokuvan tarjonnassa ei ole erillistä uskonto-kategoriaa, mutta joukosta löytyy materiaalia myös hakusanalla ”Jeesus”.

– Palvelussa on monen lajityypin edustajia: taide-elokuvia, klassikkoja ja dokumentteja. Sieltä ei kuitenkaan löydy amerikkalaisia, massalle isolla rahalla tehtyjä, suurten tuotantoyhtiöiden räiskintäelokuvia. En itse ole mitenkään syvällinen elokuvaharrastaja, mutta olen löytänyt itselleni kuitenkin katsottavaa, e-informaatikko Marja Hjelt Helsingin kaupunginkirjastosta kertoo.

IndieFlixin on laatuaan ensimmäinen maassamme. Ilmaisen elokuvapalvelun käytöstä onkin Hjeltin mukaan kyselty ympäri Suomen. Varsinaisia HelMet-kirjastoja ovat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot, mutta IndieFlixia voi hyödyntää myös muualla maassa, ulkopaikkakuntalainenkin.

– Tulemalla johonkin HelMet-toimipisteeseen henkilöllisyystodistus mukanaan, kortin saa kuka tahansa, jolla on pysyvä osoite Suomessa, Hjelt selventää.

Hjeltin mukaan elokuvapalvelun toimittaja on varautunut suuriin käyttäjämääriin.

– Palvelun ei pitäisi tukkeutua meidän käytöllämme. Saman toimittajan elokuvapalvelu tulee myös Ruotsissa joihinkin kirjastoihin käyttöön, mutta vielä en osaa sanoa mihin ja milloin, Hjelt kertoo.

Heti syyskuun alkuun suunniteltua IndieFlixin avausta on jouduttu lykkäämään palveluntarjoajan ongelmien vuoksi. Palvelun avaamista odottelevat ovat olleet aktiivisia palautteen antajia.

– Olin eilen hieman huolissani, kun alkoi tulla palautetta siitä, ettei palvelu ole auki. Toisaalta se on selkeä viesti siitä, että ihmiset odottavat tätä ja tällaista on kaivattu, Hjelt toteaa.

Edellinen artikkeliTakkula huolissaan koptien tilanteesta
Seuraava artikkeliYleX selvitti: Voiko pappi vihkiä itsensä?