Suvivirrestä tulee kesälomafiilis

SuvivirsiNarinkka2

Tiistai-iltainen Stadin suvivirsi -yhteislaulutapahtuma avasi kesän Helsingissä. Nostalgisiin tunnelmiin vievä suvivirsi laulettiin suomeksi, ruotsiksi ja stadin slangiksi.

Helsinkiläiset ja muut pääkaupunkiin osuneet suvivirren ystävät ovat tällä viikolla saaneet veisata sydämensä kyllyydestä. Teemaviikon avannut suvivirren sunnuntai toi kesätunnelman jumalanpalveluksiin kaikissa Helsingin seurakunnissa, ja tiistaina Helsingin Kampin Narinkkatorilla järjestetyssä yhteislaulutapahtumassa Suvivirttä laulettiin kolmella eri kielellä.

Aurinko lämmitti mukavasti reilu tuhatpäistä yleisöä ja tapahtuman juontanut Kirsi Alm-Siira julistikin päivän kesän ensimmäiseksi päiväksi. Maria Ylipää ja Veeti Kallio laulattivat UMO Jazz Orchestran tahdittamana yleisöllä kesäisiä lauluja ja virsiä.

Milla Suomela, 15, oli tullut Narinkkatorille Maria Ylipäätä katsomaan ja houkutellut mukaan myös kaverinsa. Suvivirren sanat eivät tytöillä olleet ulkomuistissa, vaikka sitä koulujen kevätjuhlissa vuosittain lauletaankin.

– Kyllä me lauletaan silti mukana, jos sanat tulevat tuonne screenille, Milla sanoo.

Koulujen kevätjuhlissa perinteisesti laulettu virsi on muodostunut suomalaisille rakkaaksi perinteeksi. Aika ajoin nousee kuitenkin keskustelua kristillisen virren sopivuudesta koulun järjestämään juhlaan. Narinkkatorilla Suvivirren veisuuta ei pidetty ongelmallisena.

– Kyllä suvivirsi kuuluu kevätjuhlaan, joitakin perinteitä on hyvä säilyttää, toteaa paikalle sattumalta osunut Mari Määttä, 26.

 Milla Suomela on samoilla linjoilla.

– Siitä tulee sellainen kesälomafiilis, kun sen kuulee.

Yhteislaulutapahtuma oli osa Helsigin seurakuntayhtymän ja Kirkon Ulkomaanavun Suvivirsi -kampanjaa, jolla kerätään varoja haitilaisten lasten koulunkäynnin turvaamiseksi. Helsingissä on vietetty kuluvalla viikolla teemaviikkoa, jonka käynnisti Suvivirren sunnuntai 29.5.  Suvivirrelle omistetusta sunnuntaista toivotaan jokavuotista perinnettä ja valtakunnallista kirkollista tapaa.

(Kuva: Pirita Paananen)

Katso kuvagalleria laulutapahtumasta Fleimin
nettisivuilta

Edellinen artikkeliRiparilaisen äiti: Tämä asia on sovittu
Seuraava artikkeliK ja k:n päätoimittaja kiistää herätysliikevihamielisyyden