Räsänen vastaa: Suomen lakia on noudatettava aina

RäsänenPäiviUUSINPäivi Räsänen kommentoi hänen Kansanlähetyspäivillä pitämänsä puheen herättämää kohua Kotimaa24:lle. Räsänen sanoo nyt, että Suomen lakia on aina noudatettava.

– Vastaus kysymykseenne: ”SUOMEN LAKIA ON NOUDATETTAVA”, Räsänen otsikoi sähköpostivastauksensa Kotimaa24:n esittämiin kysymyksiin.

Räsäsen puheesta julkaistiin uutinen Kansanlähetyksen sivuilla ja
Seurakuntalaisessa
minkä jälkeen se nousi tänään laajemmin mediaan. ”Sisäministeri kehottaa uskovaisia rikkomaan lakia”, twiittasi tänään muun muassa tutkimus- ja kehittämisjohtaja Jyrki Kasvi viitateen
Kankaanpään Seudun
Räsäsen puhetta käsitelleeseen uutiseen.

– Suomen lakia on aina noudatettava, meillä ei ole sellaista tilannetta, jossa ihminen pakotettaisiin rangaistuksen uhalla toimimaan vastoin omaa tuntoaan. Suomalainen samoin kuin muu länsimainen lainsäädäntö on rakentunut pitkälti kristillisen arvomaailman pohjalle, jossa ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa kunnioitetaan. Tämänkin toin esiin puheessani: ”Lastensuojelu, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioitus samoin kuin muu lainsäädäntömme ja sivistyksemme perusta on nojannut vahvasti kristinuskon mukanaan tuomaan ihmiskuvaan.” Abortinkin suorittamisen ja siten pienen kehittyvän ihmisen elämän lopettamisen voi väistää eroamalla virastaan, vaikka mielestäni meille tulisi saada laki, joka mahdollistaa omantunnon suojan terveydenhuoltohenkilöstölle olla suorittamatta raskauden keskeytystä, Räsänen vastaa Kotimaa24:lle.

Räsänen siteeraa vastauksessaan Kotimaa24:lle runsaasti puhettaan. Hän ei vastaa kysymykseen pitikö hän puheensa Kansanlähetyspäivillä sisäministerin roolissa vai jossakin muussa roolissa. Puheessa sen pitäjäksi kuitenkin mainitaan Päivi Räsänen ilman titteleitä. Kansanlähetyspäivien ohjelmasta käy ilmi, että kyseessä oli yksi Kansanlähetyspäivien kanava-nimisistä ohjelmista, joita pyöri useampi yhtä aikaa. ”Kristittynä maallistuneessa yhteiskunnassa – kristillinen ihmiskuva haastettuna Päivi ja Niilo Räsänen”, Räsästen oma kanava oli otsikoitu.

Lue Räsäsen puhe kokonaan täältä (pdf)

Hänen miehensä Niilo Räsäsen puhe samassa kanavassa täällä (pdf)

Edellinen artikkeliSeurakuntayhtymä saa pitää vapaa-ajattelija.fi-tunnuksen
Seuraava artikkeliHenkisen huollon ryhmä mukana Laukaassa