Valitus Kaivokselan kirkon purkupäätöksestä hylättiin

kaivokselan_kirkkoMV205

– Etenemme asiassa mahdollisimman pian, kun saamme kirkkohallituksen päätöksestä virallisen dokumentin, sanoo kiinteistökehitysjohtaja Olavi Jaskara Vantaan seurakunnista.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti kesäkuussa 2011, että tulipalossa pahoin tuhoutunut Kaivokselan kirkko puretaan. Päätöksestä kuitenkin valitettiinmuun muassa sillä perustella, että kirkkovaltuuston päätös oli puutteellisesti valmisteltu.

Kirkkohallituksen mukaan Vantaan kirkkovaltuuston päätös on tehty kirkkolain mukaisessa järjestyksessä ja se on tarkoituksenmukainen, koska seurakunnilla ei ole käyttöä Kaivokselan kirkolle. Myyrmäen kirkko on vain parin kilometrin päässä.

Vuonnan 1969 valmistunut Kaivokselan kirkko oli ensimmäisiä lähiökirkkoja. Se tuhoutui käyttökelvottomaksi tuhopoltossa 15.10.2006. Huonokuntoinen rakennus on seissyt siitä asti tyhjillään.

– Kirkko aiheuttaa koko ajan seurakunnille kuluja ilkivallasta. Olemme myös pyrkineet estämään, ettei tapahdu vahinkoja, jos joku menee kirkon alueelle, kertoo Olavi Jaskara.

Lue lisää Kaivokselan kirkosta

Edellinen artikkeliYhteisvastuukeräys Otto.-automaatteihin
Seuraava artikkeliVirkkunen: Seurakunnilla ja kunnilla samat ongelmat