Ruotsin arkkipiispalle karu sähköposti

Wejryd AndersAnders Wejryd on saanut Etiopian Mekane Yesus -kirkolta sähköpostin, jossa kirkkojen väliset suhteet pannaan poikki.

Arkkipiispa kertoo asiasta blogissaan. Samanlainen sähköposti on lähetetty myös Amerikan evankelisluterilaiselle kirkolle (ELCA).

Jo aiemmin julkisuuteen on kerrottu suhteiden katkaisemisen syyksi ELCAn ja Ruotsin kirkon myönteiset kannat samaa sukupuolta olevien avioliittoon ja homoseksuaalien pappeuteen, joita Etiopian kirkko vastustaa.

Välien katkaiseminen tarkoittaa käytännössä sitä, että Luterilaisen maailmanliiton (LML) kolmen ison kirkon välinen saarnatuoli- ja alttariyhteys on poikki.

Wejryd toteaa, että Mekane Yesus- kirkon meilissä on yhä epäselviä kohtia. Hänen mukaansa LML ja osapuolina olevat kirkot järjestävätkin asiasta yhteisen keskustelun.

Ruotsin arkkipiispan mukaan tilannetta pidetään huolestuttavana niin LML:ssä kuin eteläisen pallonpuoliskon pienissä kirkoissa, jotka ovat riippuvaisia siitä, että kirkkojen välinen yhteys pysyy. Etiopian kirkko on toiseksi suurin LML:n jäsenkirkko heti Ruotsin kirkon jälkeen.

Wejryd toteaa, että ne jotka haluaisivat provosoida, voisivat vaatia Mekane Yesusta pois LML:stä. Tätä Ruotsin kirkko ei kuitenkaan aja, vaan Wejryd vetoaa keskustelun ja tietojen jakamisen puolesta.

Blogikirjoituksesta uutisoi keskiviikkona Kyrkans Tidning.

Lue Wejrydin blogista lisää

Lue myös: Mekane Yesus irtisanoitui Ruotsin kirkosta

Helsinki jakoi konservatiivijärjestöiltä leikattua rahaa Mekane Yesus -kirkolle

Edellinen artikkeliKMN tukee Pakistanin kristittyjä
Seuraava artikkeliPuhdasta kemiaa – Vatikaanin savujen salat julki