”Lähetysseuran hallituksella ei ole syytä muuttaa päätöstä”

Repo Mattixx205Matti Repo on vastannut 10. syyskuuta kirjelmään, jonka 867 allekirjoittajaa oli toimittanut Lähetysseuran hallitukselle elokuussa.

Kirjelmässä arvostellaan monin perusteluin tapaa, jolla Suomen Lähetysseura teki päätöksen lähettää työhön Kaakkois-Aasiaan parisuhteensa rekisteröinyt miespari.

Revon vastauskirje on osoitettu Oulaisten kirkkoherralle Matti Hirvilammille, joka on kirjelmän ensimmäinen allekirjoittaja.

Kirjeestä käy ilmi, että sen kirjoittamispäivään mennessä Lähetysseuraan oli tullut ainakin kolme ilmeisesti samaan aihepiiriin liittyvää kirjettä. Lähetysseura on valtuuttanut Revon vastaamaan niihin kaikkiin.

”On valitettavaa, että seksuaalietiikan kysymykset tuottavat keskinäistä epäluottamusta sekä repivät kristittyjen yhteyttä niin kirkkojen välillä kuin niiden sisäpuolellakin”, Repo kirjoittaa. Sen jälkeen hän perustelee vastauskirjeessään Lähetysseuran päätöstä, mainiten Lähetysseuran sitoutuneen kirkon näkemykseen avioliitosta miehen ja naisen liittona samoin kuin vakaumukseen kaikkien ihmisten yhtäläisestä ihmisarvosta.

Repo kertoo myös Lähetysseuran käyneen välittömästi kesäkuun lähetysjuhlien jälkeen neuvotteluja mm. Aasian kirkkojen edustajien kanssa Luterilaisen maailmanliiton neuvostossa Genevessä.

867 ihmisen allekirjoittamassa kirjelmässä toivotaan, että ”Suomen Lähetysseuran hallitus voisi käsitellä kyseessä olevan asian uudelleen mitä pikimmin ja tehdä päätöksen olla lähettämättä samaa sukupuolta olevan kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa elävää miespappia Mekongin alueelle. Edelleen toivomme, että hallitus tekisi periaatepäätöksen pidättäytyä tulevaisuudessakin lähettämästä samaa sukupuolta olevia pariskuntia työhön ulkomaille, koska sille on olemassa selkeät perusteet.”

Revon vastauskirjeen lopussa todetaan toiveeseen liittyen, että Lähetysseuran ”hallituksella ei kuitenkaan ole syytä muuttaa päätöstä. Sen toimeenpaneminen etenee sovitulla tavalla ja yhteisymmärryksessä kansainvälisten kumppanien kanssa”.

Lue Matti Revon vastaus 867 lähetysystävän kirjeeseen.

Lue myös Lähetysväeltä tyrmistynyt kirje Lähetysseuralle.

Lue myös Rissanen vastaa lähetysaktiivien kirjeeseen.

Lue 26.9. ilmestyvästä Kotimaasta avoin kirje Seppo Rissaselle (kirje on tiivistetty versio alkuperäisestä kirjeestä) sekä Rissasen vastaus siihen.

Edellinen artikkeliPoikkeuksellinen hanke Tallinnassa: lähiöön suunnitteilla kirkko
Seuraava artikkeliKodin ja koulun päivä liki tuhannessa koulussa