HS: Ministerin ei sovi pohtia lakien syntisyyttä

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa Päivi Räsäsen (kd) roolia sisäministerinä ja uskonjuhlien puhujana pidetään ristiriitaisena. ”Ministerin ei sovi pohtia lakien syntisyyttä”, todetaan pääkirjoituksen otsikossa.

Pääkirjoituksessa viitataan Räsäsen Kansanlähetyspäivillä pitämään puheeseen ja sen herättämään kohuun ja kirkostaeroamisaaltoon. Räsänen pohti puheesaan tilanteita, joissa maallinen laki on ”Jumalan sanan vastainen”.

”Räsäsen vakaumus estää häntä näkemästä, että synnin kaltainen uskonnollinen, hämärärajainen ja tulkinnoiltaan yksilöllisesti vaihteleva käsite ei sovi maallisen lain tulkitsemiseen. Räsänen vetoaa uskonnon- ja sananvapauteensa, mutta muun muassa poliisitoimesta vastaavana ministerinä hänen pitäisi edustaa kaikkia – myös kirkon valtavirtaa, muihin uskontoihin kuuluvia ja uskonnottomia – koskevaa laintulkintaa”, pääkirjoituksessa todetaan.

Helsingin Sanomat arvelee, että Räsäsen puheen huoli oli kristillisen uskon vaikutuspiirin kaventuminen. Paradoksaalisesti Räsäsen puhe aiheutti kuitenkin kirkosta eroamisia.

”Ei kai Räsäsen tarkoituksena ole vaalia kristinopin puhtautta hätistämällä vapaamielisempiä pois kirkon helmoista?”

Pääkirjoituksessa todetaan myös, että yhdeksän vuotta Kristillisdemokraattien puheenjohtajana olleen Päivi Räsäsen johdolla puolue on tyytynyt osaansa arvokonservatiivisena uskontopuolueena.

Edellinen artikkeliVatikaani vihittiin kahdelle pyhimykselle
Seuraava artikkeliKehitysvammaisten mahdollisuudet toimia isosena vähäisiä