Mäkinen: Kirkko pitää myönteisenä perusturvan tason nousemista

Mkinen_Karipiispa205Kari Mäkisen vetämän köyhyysryhmän keväällä esille nostamia tavoitteita.

– Hallitusohjelma näyttää sisältävän aineksia köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. On myönteistä, että köyhyyden ja eriarvoisuuden kysymykset on otettu vakavasti ja se heijastuu hallitusohjelmassa. Olennaista on yhteiskunnan kokonaiskehitys heikommassa asemassa olevien kannalta. Sitä myös köyhyysryhmä on sitoutunut seuraamaan, sanoo Kari Mäkinen.

Hallitusohjelmassa olevan kirjauksen mukaan perusopetuksen tavoitteiden ja tuntijaon vuonna 2016 tapahtuvan uudistamisen yhteydessä vahvistetaan yhteiskunnallista kasvatusta ja arvokasvatusta.

– Näen positiivisena, että hallitus haluaa vahvistaa arvokasvatusta perusopetuksessa. Kirjaus korostaa myös uskonnonopetuksen merkitystä opetuskokonaisuudessa. Länsimaiset arvot pohjautuvat pitkälti kristillisiin arvoihin ja siksi oman uskonnon opetus on tärkeä arvokasvatuksen väline, toteaa kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo.

Kirkolle on annettu lakisääteisesti hoidettavaksi yhteiskunnallisia tehtäviä kuten hautaustoimi. Hallitusohjelmassa todetaan, että seurakuntien yhteiskunnallisten tehtävien aiheuttamien velvoitteiden korvaaminen selvitetään vuoden 2011 aikana.

– On tärkeää, että selvitystyö tehdään yhteistyössä kirkkohallituksen kanssa ja että sen seurauksena seurakunnat saavat täysimääräisen kompensaation niiden koko väestölle järjestämistä yhteiskunnallisista palveluista, Keskitalo sanoo.

Tutustu hallitusohjelmaan

Edellinen artikkeliKörttejä eivät muiden liikkeiden kesäjuhlat juuri kiinnosta
Seuraava artikkeliPiispa Seppo Häkkinen julistaa lomarauhan Kerimäellä