Vastakkainasetteluun kyllästyneet siirtyvät karismaatikoiksi

Hengen uud foorumi205

Tunne, elämyksellisyys, rukoukseen kohotetut kädet, rukouslippujen heiluttaminen, kielillä puhuminen, profetiat ja rukouksessa kaatumiset kuuluvat luontevana osana karismaattisuuteen, mutta niiden muuttumista itsetarkoituksellisiksi varotaan.

Tähän tapaan kuvataan nykykarismaattisuutta laajassa aihetta käsittelevässä jutussa 15.8. ilmestyneessä Kotimaa-lehdessä.

Luterilainen karismaattisuus vetää väkeä erityisesti viidennen herätysliikkeen piiristä.

– Niissä piireissä viihtyvät ihmiset ovat ehkä kyllästyneet kirkon arvosteluun ja vastakkainasettelujen hakemiseen. Meidän kirkkokritiikkimme on rakentavaa, meille naispappeus ei ole ongelma emmekä ota kantaa esimerkiksi sukupuolineutraaliin avioliittolakiin, sanoo Hengen uudistus kirkossamme ry:n puheenjohtaja Marko Huhtala.

Liikkeen sisarjärjestöön Kirkonrakentajien foorumiin kuuluu useita piispoja, kirkkoherroja ja järjestövaikuttajia. Joukko on kuitenkin hyvin miesvaltainen. Tällä hetkellä Foorumin 49 jäsenestä vain kolme on naisia.

Foorumi järjestää seurakuntien luottamushenkilöille ja työntekijöille koulutuksia, joissa pohditaan, onko karismaattisuus kirkolle uhka vai mahdollisuus.

Lue Olli Seppälän reportaasi ’Kokemukset tulevat taas’ kokonaisuudessaan 15.8. ilmestyneestä Kotimaa-lehdestä.

Lue myös: Hengen uudistuksen kesäjuhlilla ennätysyleisö

Piispa Luoma Kirkonrakentajien foorumiin puheenjohtajaksi

Edellinen artikkeliKristityn Markin karkotus pysäytetty
Seuraava artikkeliAgnostikkoilloista ei seuraamuksia