Teemu Selänne saa rukouksesta voimaa

selanneTeemu Selänteestä kertova dokumenttielokuva Sel8nne paljastaa kiekkotähden rukoilevan ja uskovan Jumalaan. Selänteen äiti Liisa kertoo, että pikkupoikana Teemu rukoili iltarukouksessa pitkän kaavan mukaisesti kaikkien serkkujen puolesta. Erityisrukousaiheena hänellä oli, että Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen tuolloisista johtajista Leonid Brezhnevistä ja Jimmy Carterista tulisi hyvät ystävät.
Teemu Selänne itse kertoo, että hän uskoo Jumalaan korkeampana voimana ja puhuu elokuvassa iltarukouksen tärkeydestä. Selänteen alati mukana kulkevassa kaulariipuksessa on kuvattuna hänen elämänsä viisi tärkeintä symbolia; jääkiekko- ja golfmaila, onnenapila, sydän muistuttamassa rakkauden tärkeydestä sekä kummeilta saatu kultainen rippiristi.
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo dokumentissa vuonna 1999 tapahtuneessa rallionnettomuudesta, jossa suljetulla harjoittelualueella Teemu Selänteen ajama auto kolasi rajulla nopeudella Kummolan ohjaaman auton päälle. Kummolan autossa oli kyydissä muun muassa toinen kiekkolegenda, tamperelainen Raimo Helminen. Onnettomuus oli täpärällä viedä Kummolan autossa olijoiden hengen.
– Huomasin siinä, että Teemu otti Taivaan Isään yhteyden, Kummola muistelee onnettomuuden jälkeisiä hetkiä.
Selänne itse kertoo romahtaneensa paikalla, kun ymmärsi aiheuttamansa onnettomuuden vakavuuden. Toinen pysäyttävä hetki hänen urallaan oli uutinen Venäjän KHL-liigan Jaroslavlin koko jääkiekkojoukkueen kuolemasta lento-onnettomuudessa vuonna 2011.
– Menetin onnettomuudessa monia entisiä pelikavereitani. Mekin joudumme usein lentämään pelimatkoilla kaikenlaisilla keleillä. Suurin pelkoni on, että noilla matkoilla tapahtuisi jotakin, Selänne tunnustaa.

Edellinen artikkeliMetallibändiltä raju Räsäs-biisi ja -video
Seuraava artikkeliKansanedustaja lehdelle: Kansanvalta heikentyi kirkossa