Tujunen painottaa kokoomusnuorten toiminnan itsenäisyyttä

Tujunen tarux205 1 of 1Taru Tujunen Kotimaa24:lle.

Hän perustelee tätä muun muassa sillä, että Kokoomuksen Nuorten Liitto on itsenäinen järjestö, jolla on sananvapaus.

Kokoomusnuorten tavoiteohjelman Tujunen on kahlannut silmämääräisesti läpi. Siinä on hänen mukaansa paljon sellaista, josta voi olla samaa mieltä, mutta myös asioita – jotka ovat jo julkisuudessakin olleet – ja joista emopuolue on eri mieltä.

– Monet heidän linjauksensa ovat ihan älyttömiä, kuten se, että kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoiva lakipykälä pitäisi poistaa. Kokoomus sanoutuu täysin irti tällaisista ajatuksista, Tujunen sanoi jo eilen
Helsingin Sanomille
.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) ehdotti tänään Kotimaa24:n
puhelinhaastattelussa, että Kokoomuksen ja kokoomusnuorten johdon pitäisi tavata ja keskustella.

Tujusen mukaan kokoomuksella ja kokoomusnuorilla on hyvä keskusteluyhteys. Hän ja pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tapaavat aina säännöllisesti kokoomusnuorten uuden liittojohdon sen valitsemisen jälkeen. Tapaamista nuorten uuden liittojohdon kanssa ei ole ainakaan vielä sovittu. Liittojohto uusiutui ja nykyinen puheenjohtaja Susanna Koski valittiin puheenjohtajaksi vasta hiljattain elokuun lopussa. Koski ei ole ollut itse edes laatimassa tavoiteohjelmaa.

Tujunen ei kommentoi millään tavalla Susanna Kosken asemaa kokoomusnuorten puheenjohtajana. Se ei kuulu hänen rooliinsa eikä tehtäviinsä.
Yle uutiset
puolestaan kertoi, että Susanna Kosken asema Pohjanmaan piirin puheenjohtajana olisi syntyneen kohun ja nuorten tavoiteohjelman vuoksi vaakalaudalla. Tähänkin Tujunen toteaa, että piirijärjestöt päättävät asioistaan itsenäisesti.

Puolusihteeri Tujunen painottaa, että kokoomuksen puoluekokous on se elin, joka päättää kokoomuksen asioista ja linjauksista. Hän toteaa, että moni kokoomuksen jäsen osaa erottaa emopuolueen ja Nuorten Liiton toiminnan.

Kokoomukseen on tullut paljon palautetta käynnissä olevasta keskustelusta, myös Tujusen sähköpostiin. Sitä on tullut puolesta ja vastaan. Puolueen jäsentilanteeseen kohulla ei ole kuitenkaan Tujusen mukaan ollut vaikutusta.

Entä kokoomusnuorten jäsentilanteeseen?

– Ei ole nähtävissä mitään vaikutusta. Pitää katsoa asiaa myöhemmin. Näin aikaisessa vaiheessa on vaikea sanoa, nuorten pääsihteeri Anssi Murtonen muotoilee.


Katainen kommentoi Kiinasta

Kiinassa vieraileva pääministeri Jyrki Katainen kommentoi kohua

Facebookissa
. Hän ei ole tutustunut kokoomusnuorten tavoiteohjelmaan.

”Kokoomus on avarakatseinen ja kansainvälinen puolue, jonka perusarvoja ovat mm. välittäminen ja suvaitsevaisuus”, hän kirjoittaa.

”Kuten puoluesihteerimme Taru Tujunen on puolueen puolesta jo eilen todennut, Kokoomus ei millään muotoa allekirjoita kokoomusnuorten ohjelmassa esitettyjä ajatuksia esimerkiksi kansanryhmää vastaan kiihottamisen kriminalisoinnin poistamisesta.

Ihmisarvo on jakamaton. Ihmisiä on kohdeltava yhdenvertaisesti ja jokaisella on oikeus turvallisuuden tunteeseen. Näitä ihmisoikeuksia pitää puolustaa niin sanoin kuin teoin.”

Lue myös: Susanna Koski: Kokoomusnuoret valmiita keskusteluun kokoomuksen johdon kanssa

Halla-aho kumoaisi uskonrauhapykälän

Professori poistaisi uskonrauhapykälän

Edellinen artikkeliSusanna Koski: Kokoomusnuoret valmiita keskusteluun kokoomuksen johdon kanssa
Seuraava artikkeliPiispa Askola ja fitness-tähti mainostavat kulttuuria