Kansainväliset rippikoulut käynnistyvät Keuruulla

Kvrippikoulu Emilia Mänttäri

Kansainvälisen rippileirin ohjelma ei tavallisesta leiristä poikkea, vaan kulttuuri on osa nuorten vuorovaikutusta.

Nuorten Keskuksen kansainvälisissä rippikouluissa rippikoululaisia on 50. Nuorista puolet tulee Suomesta ja puolet on ulkosuomalaisia, joilla yleensä yksi tai molemmat vanhemmista on suomalainen. Opetuskielenä rippikoulussa on suomi ja englanti

Kansainvälisten rippikoulujen leirijaksot pidetään Nuorten Keskuksen leirikeskus Pöyhölässä Keuruulla. Ensimmäinen tämän kesän rippikoulu alkaa tänään tiistaina 2.7.2013.

Tämän kesän kansainväliset rippikoulut järjestetään viimeistä kertaa leirikeskus Pöyhölässä Keuruulla. Vuodesta 2014 eteenpäin leirit siirtyvät Partahajun toimintakeskukseen Pieksämäelle.

Rippikoulussa on kolme jaksoa, joista ensimmäinen on niin kutsuttu aloitusjakso. Suomalaisilla nuorilla se pitää sisällään oman seurakunnan toimintaan osallistumisen ja ulkosuomalaisilla nuorilla osallistumisen paikallisen luterilaisen seurakunnan toimintaan.

Seuraavan jakson aikana nuoret tekevät etätehtäviä. Rippikoulun kolmas jakso on 10 vuorokauden mittainen leiri, jonka jälkeen vietetään yhteistä päätösjuhlaa ja konfirmaatiota.

(Kuva: Emilia Mänttäri)

Edellinen artikkeliMielenterveysseura: Nyt mentiin metsään tautiluokituksessa
Seuraava artikkeliInkeroisten kirkon kohtalo puhuttaa Anjalankoskella