YK:n rauhanpäivänä pyydetään johdatusta rauhaan

Helsingin tuomiokirkon rapuilla rukoillaan ekumeenisesti rauhan ja erityisesti Lähi-idän ja Syyrian rauhan puolesta YK:n kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9. kello 12.

Tapahtumaa ovat järjestämässä Helsingin Tuomiokirkkoseurakunta, Helsingin seurakuntayhtymän kansainvälinen työ, Suomen Lähetysseura, Suomen Kristillinen Rauhanliike sekä Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry.

YK:n rauhanpäivää on vietetty vuodesta 1981 lähtien. Aiemmin päivä ajoittui YK:n yleiskokouksen avajaispäivälle, mutta nyt rauhanpäivää vietetään yhdennettätoista kertaa 21. syyskuuta. Kansainvälinen rauhanpäivä on omistettu rauhan vahvistamiselle niin kansojen sisällä kuin niiden välilläkin.

Rauhanpäivästä on tullut viime vuosina eritysesti uskontodialogitoiminnan päivä. Päivää juhlitaan eri puolilla maailmaa uskontojen edustajien kesken. Kirkkojen Maailmanneuvosto myös kehottaa jäsenkirkkojaan viettämään YK:n kansainvälistä rauhanpäivää rauhanrukouksessa. Seurakuntia kutsutaan lisäksi jakamaan rukouksensa facebookissa tai twitterissä (#peaceday).

Rukoushetki sijoittuu Suomen Lähetysseuran porkkanamarkkinoiden yhteyteen. Porkkanamarkkinat ovat Helsingin Tuomiokirkon portaiden edustalla lauantaina 21.9. kello 10–14.

Edellinen artikkeliPiispa Salmi SK:ssa: Kirkkolaivaa riivaavat vuotokohdat
Seuraava artikkeliKisapapit: ”Arkiset kohtaamiset rikkovat jään”