Stefan Wallin: ”Räsänen sekoittaa uskonnon ja politiikan”

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Stefan Walliin ottaa lehdistötiedotteessa voimakkaasti kantaa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen kirkollisiin puheisiin.

Stefan Wallinin mielestä Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen jatkaa uskonnon ja politiikan sekoittamista keskenään tavalla, josta kukaan muu ei ota selvää.

YLE:n maanantaisessa puoluejohtajatentissä Räsänen sanoi, että Älä alistu -kampanja on ”kirkon sisäinen keskustelu johon poliitikkojen ei pidä sekaantua”. Muun muassa arkkipiispa tuomitsi jyrkästi kampanjan, ja se on nyt lopetettu.

Wallin arvelee julkisuuteen lähettämässään lehdistötiedotteessa, että Räsänen oli erityisen tuohtunut siitä, hän tuomitsin kyseisen kampanjan.

– Räsäsen mielestä minä tuomitsin kampanjan kirkkoministerin ominaisuudessa eli poliitikkona.

– Tämä ei estänyt Räsästä pönkittämästä kampanjaa samalla innolla, jolla hän YLE:n viime syksyn homoillassa sulki pois kaikki seksuaalivähemmistöt hänen näkemyksestä parisuhteesta ja yhteiselosta. Onko KD siis ainoa puolue joka saa sanoa jotain poliittista näistä aiheista ilman että se tulkitaan poliittisena kannanottona?

Wallin toteaa lehdistötiedotteessa, että Räsänen saa aina aikaiseksi joukkopaon kirkosta, riippumatta siitä, esiintyykö hän lainsäätäjänä ja poliitikkona tai seurakuntajäsenenä.

– Kirkon johto on toistuvasti joutunut ilmoittamaan, että Räsäsen mielipiteet eivät ole kirkon mielipiteitä. Tästä huolimatta Räsäsen profiili on tulossa kirkolle kalliiksi – sekä kuvainnollisesti että kirjaimellisesti. Pienenevä jäsenluku koettelee kirkon mahdollisuuksia harjoittaa muun muassa diakonia- sekä lapsi- ja nuorisotyötä.

Wallinin mielestä on ”äärettömän nurinkurista, että kristitty kirkkomme joutuu puolustautumaan Kristillisdemokraatteja vastaan”.

Edellinen artikkeliKantelu parisuhderukouksesta ei aiheuta toimenpiteitä
Seuraava artikkeliPaastovinkki 24/40 – Stefan Wallin: Jos journalisti kirjoittaa politiikasta, onko se vain sanahelinä