K ja k: Kirjurin käyttöönotossa on ollut mutkia matkassa

Kirkossa on siirrytty vaiheittain valtakunnalliseen Kirjuri-jäsentietojärjestelmään. Aikaisemmin seurakunnat ylläpitivät omia rekistereitään. Nyt kaikkien seurakuntien jäseniä koskevat tiedot on keskitetty kirkkohallituksen hallinnoimaan tietokantaan.

Kirkko ja kaupungin mukaan hanke on kuitenkin toistaiseksi jouduttu rajaamaan vain siihen, että tietojen rekisteröinnit sekä virkatodistusten ja sukuselvitysten laatiminen Kirjurista voidaan tehdä luotettavasti. Uusi jäsentietojärjestelmä näkyy lehden mukaan toistaiseksi tilapäisenä palvelun heikentymisenä.

– Kirjurin yksi tavoite on, että asiakas voi saada virkatodistus- ja sukuselvityspalvelut mistä tahansa evankelisluterilaisen seurakunnan keskusrekisterin tai seurakunnan palvelupisteestä. Toistaiseksi on niin, että esimerkiksi Helsingin seurakuntien jäsenet saavat todistuksensa Helsingissä kirjoissaoloajaltaan vain Helsingin keskusrekisteristä, Helsingin seurakuntayhtymän keskusrekisterin johtaja Hannu Houtsonen kertoo.

Helsingin seurakuntien keskusrekisteriin on syntynyt 700 sukuselvityksen jono, jota puretaan ylitöinä. Ongelmia on myös muualla Suomessa. Kun Kirjuri on saatu kaikilta osin kuntoon, sen uskotaan kuitenkin tuovan suurta säästöä kirkolle.

Lue Kirjurin luomisesta ja haasteista lisää Kirkko ja kaupungin uutisesta

Lue myös: Uusi jäsentietojärjestelmä käyttöön

Edellinen artikkeliLähetysseura linjasi hiv ja aids -työtään
Seuraava artikkeliPatmos lähetti Ulkomaanapua arvostelevan Israel-kirjansa kirkolliskokousedustajille