Kiinteistöjen korjaukset riski Kuopion yhtymälle

Kuopion_seurakunnat

Kuopion seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvoston ehdottaa kirkkovaltuustolle, että talousarvio säilyy tämän vuoden tasolla.

Alavan kirkon korjaushankkeen kustannusarvio on 3,2 miljoonaa euroa. Se on ajoitettu kahdelle vuodelle. Vehmasmäen kirkon korjaukseen on ehdotettu 150 000 euroa. Kappelin korjauksen kokonaiskustannukset ovat 500 000 euroa. Tuusniemen seurakuntasali kunnostetaan kirkkotilaksi. Kustannukset ovat ensi vuodelle 350 000 euroa.

Vuosina 2013–2015 taloussuunnitelmassa esitetään toteutettavaksi 8,8 miljoonan euron investoinnit. Rahoitusta on vuosikatteen kautta käytössä 2,5 miljoonaa euroa. Lisätuloja on arvioitu saatavan kiinteistöjen myynnistä. Investoinnit edellyttävät toimintakulujen leikkaamista tai investoinneista luopumista.

– Näin mittavat korjaukset ovat riski seurakuntayhtymän taloudelle, sanoo hallintojohtaja Timo Korhonen.

Ensi vuoden talousarvion toimintamenojen loppusumma on 23, 8 miljoonaa euroa. Verotuloja on vuonna 2013 arvioitu kertyvän 21, 8 miljoonaa euroa, josta kirkollisveron osuus on 19, 8 miljoonaa euroa.

Kuopion seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto ehdotti myös, että talousarviosta poistetaan avustus Suomen Luterilaiselle Evankeliumiyhdistykselle (Sley). Järjestölle ehdotettu 7 600 euron avustus ehdotetaan jaettavaksi Suomen Lähetysseuralle sekä Suomen Pipliaseuralle. Avustuksen poistamisen perusteena kirkkoneuvosto pitää Sley:n kielteistä kantaa naispappeuteen.

Edellinen artikkeliLehtilän kirja valottaa Tarja Halosen suhdetta kirkkoon
Seuraava artikkeliPuolan kirkko Halloweenia vastaan