Oulun hiippakuntapäivillä palkitaan ansioituneita

Oulunhpk

Hiippakuntapäivien iltajuhlassa luovutetaan rovasti Vesa Junttilalle Viron evankelis-luterilaisen kirkon yhteistyömitali ja rovasti Aaro Leipälälle diakonian hopeinen ansiomerkki.

Viron evankelis-luterilaisen kirkon yhteistyömitali annetaan ulkomaalaiselle yhteistyökumppanille, joka on tehnyt merkittävän panoksen Viron evankelis-luterilaisen kirkon tai sen seurakunnan hyväksi. Vesa Junttila on toiminut pitkään Oulun hiippakunnan hiippakuntasihteerinä. Junttila on myötävaikuttanut ystävyysseurakuntasuhteiden syntyyn Viron ja Suomen kirkkojen välillä. Hän on ollut kehittämässä Viron kirkon lapsi- ja nuorisotyötä.

Rovasti Aaro Leipälä on eläkkeellä oleva Pyhäjoen kirkkoherra. Hän on perustajajäsen ja pitkäaikainen puheenjohtaja Operaatio Ruut ry:ssä. Kyseinen järjestö on tukenut köyhien intialaisperheiden, etenkin kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kastittomien dalit -lasten koulunkäyntiä. Suomalaiskummien tukea ovat vuosien mittaan saaneet tuhannet lapset Intian Tamil Nadussa.

Kirkon palveluksessa on Oulun hiippakunnassa noin 2500 henkeä. Hiippakuntapäivät kokoaa nämä eri alojen kirkon työntekijät yhteen pohtimaan kutsumustaan ja tehtäväänsä. Päivien yläotsikkona on Toivon lähteellä.

Edellinen artikkeli”Kirkon työntekijät sokeita kiinnostaville uutisaiheille”
Seuraava artikkeliEspoon hiippakuntaan uusia rovasteja