Arkkipiispa Härkösen kauppakeskusblogista: Hyvä keskustelunavaus

Leo205Leo pitää kirkon ylidiakonin Jyrki Härkösen keskustelunavausta hyvänä. Härkösen mukaan kristillinen julistus kuuluu kirkkoihin, ei kauppakeskuksiin, stadioneille tai kaduille.

Härkönen kirjoitti blogikirjoituksessaan
Kotimaa24:ssä kantansa ”ortodoksin näkökulmasta”.

Arkkipiispa Leo kertoo pitävänsä keskustelunavausta hyvänä:

– Sillä tässä ajassa pohdimme paljon rajoja ja rajattomuutta. Kirkko on pyhä jumalanpalvelukselle erotettu paikka ja kirkon toiminnalle ensisijainen.

– Ortodoksille elämä on kokonaisuus, ja siksi tasapainon löytäminen siten, että uskonnollisuus ja muu elämämme lomittuvat hyvällä tavalla on tärkeää ja se tapahtuu niin kirkkorakennuksen seinien sisällä kuin myös ulkopuolella, hän kuitenkin jatkaa.

– Kirkon ja sen jäsenten tulee saada olla yhteiskunnassa oma itsensä ja oman uskonsa edustaja.

Lisäksi arkkipiispa huomauttaa, että nyt on kirkossa ensimmäinen paastoviikko ja pyytää ottamaan sen huomioon.

”Työ on merkityksellistä”

Salon luterilaisen seurakunnan aluekappalainen Kaarlo Launonen pitää Härkösen avausta ”mielenkiintoisena ja arvokkaana”, mutta on itse täysin toista mieltä.

– Seurakunnan pitää olla läsnä ja saatavilla siellä missä ihmiset ovat, arjessa ja juhlassa. Ei tyrkyttäen tai liian kohti käyvästi vaan niin, että ihminen halutessaan voi tulla ja tavata seurakunnan työntekijää.

– Härkösellä on hieno ja arvokas mielipide, ymmärrän sitä, mutta meidän pitää kehittää sekä jumalanpalveluselämää ja sitä, että seurakunta oikeasti jalkautuu.

Viimeksi Kaarlo Launonen työskenteli kauppakeskuksessa joulun alla ja seuraavan kerran luultavimmin pääsiäisen tienoilla.

– Työ on merkityksellistä, ihmiset voivat hetken rupatella. Yllättävän monet tulevat juttelemaan. Ei työtä ainakaan Salossa ole koettu tuputtamisena ja moraalisaarnana, Launonen toteaa viitaten Härkösen lausuntoon.

Lue myös: Ortodoksinen ylidiakoni: Julistus pois kaupoista ja kauppakeskuksista

Edellinen artikkeli”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi – myös netissä”
Seuraava artikkeliPaavi eroaa tehtävästään