Taivaat avautuvat Lapualla

Joukko nimettöminä pysyviä seurakuntalaisia on ideoinut Lapualla sunnuntaina ensimmäistä kertaa vietettävän Taivaat avautuu -messun. Sen luvataan tarjoavan tilan laululle, ylistykselle, rukoukselle sekä vaikkapa ylistystanssille. Ainoastaan ehtoollisen vietto toimitetaan papin johdolla liturgisen perinteen mukaan.

– Tämä messu on lähtenyt liikkeelle selkeästä, yksittäisestä näystä, ja kaikki mukaan kutsutut ovat lähteneet sitä toteuttamaan, kertoo nimettömänä pysyttelevä messun kokoonkutsuja.

Puhujaksi messuun on lupautunut kirkolliskokousedustaja, Nokia mission yhteydestä tutuksi tullut Riku Rinne.

Ideoitu tilaisuus on osa luterilaisen jumalanpalveluselämän uudistusvirtausta. Eri puolilla Suomea on viime vuosina syntynyt uudenlaista, yhteisöllistä jumalanpalveluselämää.

– Nuoret ja työikäiset haluavat elää todeksi kristillistä uskoaan ja ottaa vastuuta messun järjestämisestä. Tätä suuntausta tuetaan ja kannustetaan kirkossa monin tavoin, sanoo Keski-Suomen hiippakuntasihteeri Kai Jantunen.

Mallia Pohjanmaalle on otettu ulkomailta. Englannin anglikaaninen kirkko alkoi muutama vuosikymmen sitten menettää kiihtyvällä vauhdilla jäseniään, mutta muutamista seurakunnista alkanut elpyminen on käänsi jäsenmäärät nousuun.

Jantunen kertoo monien suomalaisten käyneet tutustumassa Englannissa virtauksen aloittaneen Holy Trinity Brompton -seurakunnan toimintaan Lontoossa. Juuri tästä kirkosta sai alkunsa 1970-luvun lopulla kristinuskon perusasioiden tiimiopetus, Alfa-kurssit. Kurssin on käynyt nyt noin 10 miljoonaa ihmistä.

Edellinen artikkeliOrjantappurakruunun palanen esille British Museumiin
Seuraava artikkeliEläinsuojelujärjestö vaatii eläimiä kutsuttavan Raamatussa pronominilla ”hän”