”Poliisin on hyvä nollata mieltään kirkonpenkissä”

poliisi xauto205Jaakko Aller pitää kirkkoa poliisin tärkeänä yhteistyökumppanina.

– Poliisin työ on usein henkisesti raskasta. Kukaan ei ole niin kovapintainen, etteivät esimerkiksi kuolemantapaukset jäisi vaivaamaan. Kirkon penkissä on välillä hyvä istua, miettiä ja nollata mieltä. Poliisien on hyvä saada omien tunteidensa käsittelyyn apua myös itsensä ulkopuolelta, Aller sanoo Kotimaa24lle.

Aller on tyytyväinen siitä, että poliisi saa seurakunnista tärkeää henkistä tukea ja ammatillista apua esimerkiksi suruviestien perille viemisessä. Seurakunnan työntekijän läsnäolo on tärkeää sekä kuolinviestin saajalle että sitä vievälle poliisille.
Kirkkopyhiin on osallistunut vuosittain 50-100 poliisia ja heidän puolisoaan eri puolilta Varsinais-Suomea. Aiempina vuosina messuihin on kokoonnuttu Salon Kuusjoella, Yläneellä, Turun Martinkirkossa ja Mynämäellä. Ensi vuoden kirkkopyhäpaikaksi on kaavailtu Loimaata.

Perniön kirkon messussa ja sen jälkeisellä soppalounaalla esiintyvät Turun poliisilaulajat ja Turun naispoliisilaulajat Helena Heimolan johdolla. Messussa saarnaa Suomen poliisijärjestöjen liiton neuvottelupäällikkö pastori Auno Mäkinen.

– Varsinais-Suomen poliisilaitoksen päällikkö Tapio Huttunen on suhtautunut kirkkopyhiin myönteisesti ja pitää juhlassa puheen tänäkin vuonna, Aller kertoo.

Poliisien kirkkopyhästä on uutisoinut myös Salon Seudun Sanomat.

Edellinen artikkeliToinen naiskirkkoherra Vantaalle
Seuraava artikkeliOuluun ensimmäinen naiskirkkoherra